Ζιάγκος: “Τα παιδιά αυτά έχουν πολλά να μας διδάξουν”

Η Εθνική Παίδων έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, νίκησε και τις όποιες αντιξοότητες και έφτασε στη νίκη επί του Ισραήλ και στην πρόκριση στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16! O Βαγγέλης Ζιάγκος έστρεψε άμεσα όλα τα φώτα πάνω στα παιδιά που πρωταγωνίστησαν στο παρκέ, τους παίκτες του.

«Τα παιδιά αυτά αξίζουν το σεβασμό, την αγάπη και την προσοχή όλων μας γιατί , εκτός των άλλων, έχουν πολλα να μας διδάξουν», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής Παίδων: « Παίξαμε ένα ημίχρονο μακριά από τα στάνταρντ μας, επιτρέψαμε στο Ισραήλ να χτίσει αυτοπεποίθηση και από δικές μας αμυντικές δυσλειτουργίες και τη δική μας αναποφασιστικότητα στο πίσω μέρος του γηπέδου τους δώσαμε χώρο και χρόνο να σουτάρουν με 9/20 τρίποντα, να ελέγξουν τα ριμπαουντ, να τρέξουν το γήπεδο και να φέρουν το ρυθμό στα μέτρα τους. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ανεβάσαμε την επιθετικότητα στην άμυνά μας, κερδίσαμε τις επαφές, κυνηγήσαμε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες, σταματήσαμε το επιθετικό τους ριμπάουντ και ανεβάσαμε ταχύτητα σε όλη μας τη συμπεριφορά. Καθοριστικός παράγοντας, το γεγονός ότι δεν χάσαμε ούτε την ψυχραιμία μας ούτε την πίστη μας για όσα μπορούμε να πετύχουμε μέσα στο παιχνίδι».

Ο Ζιάγκος στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο παίκτες και δεν ξέχασε και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας που είχε μεγάλη συνεισφορά στο να είναι έτοιμος και να αγωνιστεί σήμερα ο Βενιαμίν Αμπόσι: «Ο Νεοκλής (Αβδάλας) έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι δείχνοντας την κλάση του, αλλά και την αγάπη του για αυτήν την ομάδα. Ο Αμπόσι δίδαξε την αυταπάρνηση παίζοντας με ένα πόδι. Κάθε ένα από τα παιδιά, καθένας με μοναδικότητα του, είχε τη δική του συνεισφορά. Πολλά μπράβο αξίζουν και στο γιατρό μας, το κ.Νομικό, στον φυσικοθεραπευτή μας, τον κ.Παπαγιαννίδη και στο γυμναστή μας, τον κ.Αλεξανδράκη που εχουν πέσει πάνω από κάθε έναν αθλητή ξεχωριστά με υπομονή και αγάπη».

Επόμενος αντίπαλος, στον ημιτελικό της διοργάνωσης είναι η Λιθουανία, μία από τις πλέον δυνατές ομάδες του τουρνουά: «Παίζουμε την Παρασκευή (19/8) απέναντι στην πιο ταλαντούχα ίσως ομάδα του Ευρωπαίκού Πρωταθλήματος. Είναι μια από τις βασικότερες διεκδικήτριες του τίτλου. Θα είμαστε έτοιμοι για έναν ακόμη τελικό!»