Ζούπας, Βαρδιάνος και Κουκουνιάς μίλησαν για τη διαφορετική χρονιά που έρχεται

Οι Θοδωρής Βαρδιάνος, Λεωνίδας Ζούπας, Πάνος Κουκουνιάς, τρείς παίκτες που αποτελούν τον βασικό κορμό που διαθέτει ο Αμύντας ενόψει της σεζόν που έρχεται και είναι η μεταγραφή της χρονιάς.

Οι τρεις παίκτες ύστερα από τόσο χρόνια παρουσίας στον Αμύντα έχουν γίνει ένα με το Σύλλογο!!

Ο βιονικός Θοδωρής Βαρδιάνος συμμετέχει για 10η συνεχή σεζόν στο ρόστερ των ανδρών . Ξεκίνησε από το στίβο και συνεχίζοντας στο μπάσκετ έχει πάνω από 380 συμμετοχές μόνο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Έχει κατακτήσει, με διάφορες ομάδες, στην καριέρα του έξι ανόδους (4 από την Β’ Εθνική κατηγορία και από 1 από την Γ’ Εθνική και από την Α2). Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακούσαμε τις δηλώσεις του για “όλα” στο επίσημο σάιτ του συλλόγου: “Αρχικά νιώθω τυχερός που μπορώ και παίζω ακόμα, η ομάδα του Αμύντα μετά από τόσα χρόνια αποτελεί για μένα κάτι σαν οικογένεια. Είναι πολύ σημαντικό ότι η διοίκηση δείχνει εμπιστοσύνη στους παίκτες και αντίστοιχα εκείνοι σε αυτήν, κάτι το οποίο δεν το βρίσκεις πολύ εύκολα στις μέρες μας.

Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική για την ομάδα, λόγω των πολλών και σημαντικών αλλαγών στο ρόστερ, με αποτέλεσμα όλοι μας να μοιραζόμαστε το ίδιο βάρος και την ίδια ευθύνη ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να είναι υγιής και να καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους του. Οι τελευταίοι είναι η παραμονή στην Α2 και ένας υγιής κορμός για το μέλλον! Η τωρινή σεζόν είναι όντως απρόβλεπτη και πρωτόγνωρη για όλους, ελπίδα όλων είναι να παραμείνουμε υγιείς, να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα κανονικά, το συντομότερο με την παρουσία φιλάθλων η οποία είναι για όλες τις ομάδες σημαντικη και έως ότου είναι εφικτό θα υπάρξουν τρόποι για να μας βλέπουν και να είναι κοντά μας έστω και έτσι!

Ο παίκτης – Αμύντας Λεωνίδας Ζούπας που αγωνίζεται στην ομάδα της καρδιάς του από τον πρώτο του αγώνα με την πορτοκαλί μπάλα. Το μυαλό point guard κορυφαίος στις ασίστ σχεδόν όλες του τις αγωνιστικές χρονιές, μας δήλωσε για την ιδιαίτερη σεζόν που έρχεται και για την ομάδα στο amyntas.gr: “Έναρξη μιας ομολογουμένως απρόβλεπτης χρονιάς σε όλους τους τομείς, που προσωπικά δεν θυμάμαι άλλη αντίστοιχη στα τόσα χρόνια, ως αθλητής. Πρωταρχική επιθυμία και ευχή, η σεζόν να συνεχιστεί, να ολοκληρωθεί κανονικά και να αποφευχθούν οποιεσδήποτε διακοπές της αγωνιστικής δραστηριότητας. Δυστυχώς, τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν χωρίς θεατές και σε άδεια γήπεδα, γεγονός που είναι αποθαρρυντικό για όλους τους αθλητές, πόσο μάλλον για την δική μας ομάδα που στην οικογένειά της είναι όλος ο Υμηττός, όμως η υγεία όλων είναι προτεραιότητα και ελπίζουμε πολύ σύντομα να έχουμε τη συμβολή των φιλάθλων μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, αυτήν την χρονιά έχουμε αρκετές προσθήκες νέων παικτών παράλληλα με τη μεγάλη μείωση του μέσου όρου ηλικίας. Ακόμα είμαστε σε στάδιο προσαρμογής και ο πρώτος βασικός στόχος είναι να δεθεί η ομάδα και να αποδώσουν οι προσπάθειες μας μέσα στο γήπεδο. Σκοπός όλων μας, σαφέστατα η όσο πιο καλή και επιτυχημένη πορεία. Το σημαντικό είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Σε προσωπικό επίπεδο είμαι αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν και την πορεία της ομάδας και εύχομαι πάνω από όλα υγεία και να αποφευχθούν οι διάφοροι τραυματισμοί.

Ο “χαρακτήρας” ψηλός Πάνος Κουκουνιάς που συνεχίζει μαζί μας για δέκατη περίοδο, πάντα σε δυνατό ρυθμό και με ιδιαίτερα πλούσια καριέρα, μας ανέφερε στο amyntas.gr κυρίως για τη σχέση του με το Σύλλογο: “Είναι ο 10ος χρόνος μου στην ομάδα, κάτι που φανερώνει την αγάπη μου και την αφοσίωσή μου σε αυτόν τον Σύλλογο σε όλη την μπασκετική μου πορεία, μέχρι την ολοκλήρωσή της, στο άμεσο μάλλον. Όσο κλισέ να ακούγεται, ο Αμύντας είναι η οικογένειά μου κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τα χρόνια και τις οικογενειακές σχέσεις και δεσμούς που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ μας! Έχουμε περάσει από όλες τις φάσεις σαν ομάδα (από απόλυτα επιτυχημένες χρονιές μέχρι και πλήρως αποτυχημένες, όπως η περσινή).

Τα στοιχεία που συνοδεύουν αυτήν την ομάδα στην πάροδο των ετών και προωθείται απαρέγκλιτα από όλη την οικογένεια Ζούπα και ιδιαίτερα από τον πρόεδρο κ. Άγγελο Ζούπα, είναι η καθαρή ματιά στον αθλητισμό και το αληθινό οικογενειακό στοιχείο που υπάρχει σε εμάς. Αυτήν τη σεζόν η ομάδα έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό τόσο αριθμητικά όσο και ηλικιακά, δυσκολεύοντας το έργο των προπονητών για να μπορέσουν να “δέσουν” και να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα για τα επόμενα χρόνια που πραγματικά θα αποπνέει υγεία. Από τις πρώτες μέρες είναι ολοφάνερο ότι η ομάδα βγάζει ζωντάνια και αθλητικότητα σαν σύνολο, κάτι που ελπίζουμε ότι θα μετουσιωθεί σε σκληρή άμυνα και γρήγορο παιχνίδι στο επιθετικό κομμάτι. Εύχομαι καλή σεζόν σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού, με υγεία για όλους και χωρίς τραυματισμούς για τους αθλητές.