Ζούπας: «Να ανοίξει ένας νέος κύκλος επιτυχιών»

Ο Αμύντας δίνει το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν αύριο (11/5, 15:00) στο Κλειστό του Υμηττού με τον Ιπποκράτη Κω σ’ένα ματς στο οποίο η ομάδα θα αποχαιρετήσει τους φιλάθλους τους, αλλά και δύο σπουδαίους αθλητές. Ο αρχηγός του Αμύντα, Λεωνίδας Ζούπας, έδωσε μια ειλικρινή και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο επίσημο σάιτ του συλλόγου πριν το τελευταίο ματς της χρονιάς.

Αρχικά, ο 36χρονος Guard έκανε τον δικό του απολογισμό για την φετινή σεζόν «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι που άλλη μια χρόνια πετύχαμε την απευθείας παραμονή μας στην Α2, κάτι που πολλοί δε πίστευαν μετά τη πολύ άσχημη καλοκαιρινή εικόνα μας στο Κύπελλο Ελλάδος και στα φιλικά. Όμως, έχουμε και μια γλυκόπικρη γεύση γιατί οι αρκετοί τραυματισμοί και κάποιες άσχημες εμφανίσεις δε μας επέτρεψαν μια καλύτερη βαθμολογική θέση», ενώ, τόνισε, επίσης: «Δυστυχώς φέτος δείξαμε μεγάλη ανυπομονησία και άγχος στους εντός έδρας αγώνες μας και το πληρώσαμε με ήττες και κακές εμφανίσεις. Σίγουρα προβλημάτισε αρκετά μέσα στη χρόνια το τεχνικό τιμ και εμάς και προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις. Ελπίζω τη νέα χρόνια να γίνουμε ξανά μια ομάδα που θα παίζει το ίδιο καλά και εντός και εκτός έδρας. Η αλήθεια είναι ότι στα εκτός έδρας πήγαμε εξαιρετικά φέτος».

Η νίκη επί του Πρωταθλητή Ιωνικού Νίκαιας ήταν μια ξεχωριστή στιγμή: «Ήμασταν τυχεροί που ο Ιωνικός είχε πετύχει τον στόχο του και εμεις διεκδικήσαμε τις λίγες πιθανότητες νίκης μας απέναντι στη καλύτερη ομάδα της Α2. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και χωρίς άγχος. Μέσα από την τακτική των προπονητών μας καταφέραμε να πετύχουμε μια πολύ σημαντική νίκη που απλά έδειξε ότι αν παίζαμε έτσι όλη τη σεζόν θα μπορούσαμε να είχαμε μια καλύτερη πορεία».

Ο Λεωνίδας Ζούπας αναφέρθηκε, ακόμη, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και στους αθλητές, οι οποίοι θα αποσυρθούν: «Στο παιχνίδι με τον Ιπποκράτη θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και νίκη ώστε να αποχαιρετήσουμε με το καλύτερο τρόπο δύο πολύ σημαντικούς παίχτες της νεότερης ιστορίας του συλλόγου. Για δέκα χρόνια ο Χρήστος (σ.σ. Μπάρμπας) κ έξι ο Σπύρος (σ.σ. Διαμαντόπουλος) πρόσφεραν μεγάλες χαρές και επιτυχίες στο σύλλογο μας. Νομίζω τους αξίζει το καλύτερο «αντίο» από τους φίλους της ομάδας αύριο! Ελπίζω να είναι κοντά μας και στα επόμενα χρόνια από αλλά πόστα».

Όσον αφορά την ερχόμενη σεζόν ο αρχηγός μας υποστήριξε: «Η ομάδα μας είναι σε ένα μονοπάτι που κλείνει ένα μεγάλο κύκλο επιτυχιών με group παικτών και θα προσπαθήσει να ανοίξει ένα καινούριο και να προσπαθήσει να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ταυτόχρονα. Ελπίζω και του χρόνου να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα όπως φαίνεται ότι θα είναι».

Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην φετινή προσπάθεια: «Θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό μας team και τη διοίκηση που μας στήριξαν απόλυτα σε πολύ δύσκολες στιγμές φέτος, μιας και είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας και μέσα από αρκετές συζητήσεις και εντάσεις καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Επίσης, σε μια δύσκολη σεζόν με πολλούς τραυματισμούς να ευχαριστήσουμε τους δύο φυσικοθεραπευτές μας, τον Στράτο Παλιάτσο και τον Σταμάτη Καβακάκη, που προσπάθησαν να μας έχουν υγιείς. Τέλος, ευχαριστούμε το κόσμο που του αρέσει η ομάδα της γειτονιάς μας, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα είναι εκεί για να μας βοηθήσει κάθε Σάββατο».