Ηλ. Ζούρος: ¨Υπάρχει φοβερό κλίμα στην ομάδα”…

Οι… διαρροές παικτών στις αρχικές προσκλήσεις του Ηλία Ζούρου, άφηναν πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο η νέα εθνική ομάδα θα μπορούσε να “δέσει” σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά όπως φάνηκε στα έως τώρα παιχνίδια που έδωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οι παίκτες βγάζουν μέσα στο παρκέ το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει και στ’ αποδυτήρια. Κάτι που παραδέχθηκε κι ο ομοσπονδιακός προπονητής μιλώντας στο site του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας
“Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη διάθεση που δείχνουν καθημερινά οι παίκτες. Και συλλογικά, όμως είμαι ευχαριστημένος, καθώς δείχνουμε ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Στο ξεκίνημα μπορεί να υπήρξαν κάποιες δυσκολίες, όμως τώρα βρήκαμε ρυθμό και με ηρεμία ετοιμαζόμαστε για την προσπάθεια που θα ξεκινήσει στα γήπεδα της Λιθουανίας. Το πιο ευχάριστο απ’ όλα είναι το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Οι παίκτες είναι αγαπημένοι και υπάρχει φοβερό κλίμα μέσα στην ομάδα”.

Για τα συμπεράσματα από τα φιλικά
“Δεν μπορούμε να μιλάμε για συμπεράσματα. Από την αρχή είχαμε ως στόχο μέσα από τα παιχνίδια να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Επιλέξαμε συνειδητά να δώσουμε περισσότερα φιλικά μειώνοντας τις προπονήσεις. Θέλαμε μέσα σε συνθήκες αγώνα να βλέπουμε τα λάθη μας και να τα αντιμετωπίζουμε διορθώνοντας τα”.

Για το τουρνουά “Ακρόπολις” που ξεκινάει αύριο
“Είναι σημαντικό ο κόσμος να έρθει στο ΟΑΚΑ και να αγκαλιάσει την ομάδα, η οποία έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Η προσπάθεια που γίνεται πρέπει να στηριχθεί γιατί αυτή η ομάδα έχει ενθουσιασμό και μεγάλη διάθεση για μπάσκετ”.

Στο “Ακρόπολις” θα έχει τη δυνατότητα ο Ηλίας Ζούρος να βάλει τις τελευταίες… πινελιές, αλλά κι οι φίλοι της εθνικής ομάδας να την δουν σε δράση πριν την αναχώρησή της για τη Λιθουανία.  Το τζάμπολ του τουρνουά δίνεται το απόγευμα της Τρίτης (23/8) με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας και του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ (BYU) και η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ!

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι:
Τρίτη 23 Αυγούστου
18.45 Ιταλία-Βουλγαρία
21.15 Ελλάδα-BYU
Τετάρτη 24 Αυγούστου
18.45 BYU-Ιταλία
21.15 Ελλάδα-Βουλγαρία
Πέμπτη 25 Αυγούστου
18.45 Βουλγαρία-BYU
21.15 Ελλάδα-Ιταλία

*Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ