Ηλ. Ζούρος: «Αν μας αξιώσει ο Θεός μπορούμε να φτάσουμε και αρκετά ψηλότερα»…

Θα μπορούσε άνετα να είναι η πρόβα τζενεράλε της εθνικής μας ενόψει της αναμέτρησης με τη Γαλλία. Και κάπως έτσι το αντιμετωπίζει το ματς με τη Γεωργία κι ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Ζούρος, ο οποίος ζήτησε απ’ τους διεθνείς να είναι σοβαροί και να κρατήσουν την καλή εικόνα που έχουν δείξει. Όσον αφορά τη συνέχεια… «αν μας αξιώσει ο Θεός μπορούμε να φτάσουμε και αρκετά ψηλότερα», πρόσθεσε!

«Θέλουμε τη νίκη επί της Γεωργίας, όχι μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Η χθεσινή ήταν μια κακή βραδιά. Δικαιούμαστε μια κακή βραδιά. Νομίζω πως βγήκε η πίεση από το μυαλό των παικτών μετά από τρία πολύ καλά παιχνίδια και τρεις σημαντικές νίκες», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η πρόκριση για την οκτάδα που είχε έρθει πριν από το παιχνίδι χαλάρωσε το μυαλό και τα πόδια των παικτών. Αυτό που θέλω είναι να βελτιώνουμε πάντα την άμυνά μας. Σε αυτό το κομμάτι δίνω έμφαση. Είμαι ικανοποιημένος γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν πάντα, είναι πολύ σοβαροί και συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Φτάσαμε στα προημιτελικά άξια, αλλά θέλουμε τη νίκη κόντρα στη Γεωργία που είναι μία περίεργη ομάδα, που παίζει ασυνήθιστο μπάσκετ. Πρέπει να φρεσκαριστούμε για να είμαστε έτοιμοι για το Κάουνας. Η ομάδα χτίστηκε φέτος για να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Ακόμη κι αν κερδίζαμε χθες, πάλι τρίτοι θα καταλήγαμε. Σημασία έχει να είμαστε σοβαροί μέχρι το τέλος και να κρατήσουμε την εικόνα που έχουμε δημιουργήσει και το σεβασμό που έχουμε κερδίσει».
Αναφορικά με το πρόγραμμα της ομάδας ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε: «Δεν υπάρχει σκέψη για το πότε θα παίξουμε, ούτε μπορούμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πιστεύω πως το χθεσινό πάθημα μάς έγινε μάθημα. Πρέπει να είμαστε πάντα σοβαροί. Είμαστε ομάδα, είμαστε όλοι μαζί και είμαστε όλοι αγαπημένοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω στην Εθνική ομάδα, για το κλίμα και το μέλλον αυτής της ομάδας. Η ομάδα αυτή είναι ήδη πετυχημένη. Αν μας αξιώσει ο Θεός μπορούμε να φτάσουμε και αρκετά ψηλότερα».