Ηλ. Ζούρος: «Είμαστε νεανική ομάδα με μέλλον»…

Πανηγύρισε τα τρίποντα των Ζήση και Φώτση σαν… μικρό παιδί! Αλλά μετά το τέλος του ματς επανήλθε άμεσα στην «πραγματικότητα» διότι γνωρίζει ότι υπάρχει ακόμη δρόμος. Ο Ηλίας Ζούρος, όμως δεν μπορούσε να μην… υποκλιθεί στην ομάδα του και στην απόδοσή της κι αυτό έπραξε στην συνέντευξη Τύπου.

«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας και στους συνεργάτες μου που έκαναν εξαιρετικό σκάουτινγκ. Παίξαμε καλή άμυνα κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό, γιατί στα σημεία που δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε είχαμε καλή λειτουργία στο άλλο μισό του γηπέδου. Στο τέλος πετύχαμε κάποια κρίσιμα καλάθια και πήραμε τη νίκη. Πλέον κοιτάζουμε το επόμενο ματς απέναντι στη Ρωσία, που είναι μια δυνατή και πολύ ψηλά ομάδα. Έχουμε μία νεανική ομάδα με πολλούς καινούριους παίκτες. Για να έχεις καλή επιθετική λειτουργία χρειάζεσαι χρόνο και χημεία. Εμείς έχουμε λίγους παίκτες από το παρελθόν. Όμως έχουμε καλή χημεία και παίζουμε καλή άμυνα και αντιδράσαμε πολύ σωστά στο τέλος του αγώνα. Είναι σημαντικό για μας που βρισκόμαστε ακόμη εδώ και θέλουμε σίγουρα άλλη μία νίκη για να προχωρήσουμε. Η Ελλάδα είναι μια νεανική ομάδα, που χτίζεται για το μέλλον».

Το κάρφωμά του στο τέλος, με το οποίο έγραψε το τελικό 69-60 επί των Σλοβένων έμοιαζε με το κερασάκι στην τούρτα της εθνικής ομάδας, η οποία δικαιωματικά ανήκει εξ’ ολοκλήρου στους Ζήση και Φώτση. Και σ’ αυτούς αναφέρθηκε ο Μάικ Μπράμος μετά το ματς: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, αλλά επιτρέψαμε στη Σλοβενία να επιστρέψει στο ματς. Στο τέλος, ωστόσο, ο Νίκος Ζήσης και ο Αντώνης Φώτσης πέτυχαν κάποια μεγάλα καλάθια, βελτιώσαμε την άμυνά μας και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη».

Στα άσχημα ποσοστά της ομάδας του στάθηκε ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο οποίος έβγαλε το… καπέλο στην ελληνική ομάδα: «Σέβομαι πολύ το ελληνικό μπάσκετ, την ιστορία και την παράδοσή του. Έχω δει πολλές φορές την Ελλάδα και από την προετοιμασία έπαιζε πολύ καλά παρά την απουσία σημαντικών παικτών, όπως ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης. Ξέραμε πως παίζει πολύ καλή άμυνα κι εμείς έπρεπε να έχουμε υπομονή απέναντι σε αυτό, αλλά είχαμε πολύ άσχημα ποσοστά. Η άμυνα ζώνης μας λειτούργησε καλά, αλλά στο τέλος η ελληνική ομάδα ευστόχησε στα μακρινά σουτ και πήρε τη νίκη. Έχουμε άλλα δύο ματς μπροστά μας και έχουμε ακόμη ελπίδες για την πρόκριση στα προημιτελικά».

Για τον έλεγχο του ματς τον οποίο και είχε η Ελλάδα στα κρίσιμα σημεία, μίλησε ο Έραζεμ Λόρμπεκ: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που χάσαμε. Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος επιστρέψαμε, αλλά δεν καταφέραμε στο τέλος. Η Ελλάδα έκανε πολύ καλό παιχνίδι και είχε τον έλεγχο του αγώνα».