ionikos_nikaiasΣτο τελευταίο τεστ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο  Ιωνικός γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από τον Φάρο Κερατσινίου,  με 70-68.

Ο Ιωνικός δεν είχε στη σύνθεσή του, τους τραυματίες Λόλα και Βλάχο που βρίσκονται σε αποθεραπεία, τους Ντακούλια και Θυμνιό που την ίδια στιγμή αγωνίζονταν στον τελικό της διοργάνωσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Αστυνομίας κατακτώντας το Πανευρωπαϊκο, και ο Κούργιας ο οποίος για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκε.

Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ στο 1ο δεκάλεπτο. Στο 2ο δεκάλεπτο όμως ο Φάρος ξέφυγε στο σκορ και βρέθηκε να προηγείται και με +16π. (42-26) λίγο πριν το ημίχρονο. Στην επανάληψη ωστόσο ο Ιωνικός μπήκε πιο συγκεντρωμένα και προς το τέλος του παιχνιδιού προηγήθηκε προς στιγμήν με 58-57, για να απαντήσει στην αμέσως επόμενη φάση ο Φάρος με τρίποντο και να πάρει την πρωτοπορία. Ο Ιωνικός παρέμεινε κοντά στο σκορ, χωρίς όμως να μπορέσει να ευστοχήσει σε μία από τις τελευταίες φάσεις.

Παρά την ήττα, στον Ιωνικό υπάρχει καθώς οι περισσότεροι που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά βασικών παικτών, ανταπεξήλθαν σημαντικά. Παράλληλα, ο Νίκος Καραγιάννης, χρησιμοποίησε και πάλι όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, δοκιμάζοντας και αρκετά πράγματα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο έκλεισε και επίσημα η περίοδος προετοιμασίας της Ομάδας που πλέον προετοιμάζεται μεθοδικά για το παιχνίδι της πρεμιέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στα θετικά, ότι από την Τρίτη, η πλειοψηφία των απόντων, θα δώσει κανονικά το παρόν στην προπόνηση