Η έκκρυθμη κατάσταση στην Τουρκία προκαλεί ανησυχία για το Ευρωπαϊκό U18

Το αποτυχημένο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στην Τουρκία έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του στη γείτονα χώρα. Όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά σε όλους τους τομείς.

turkey_failed_coupΜεταξύ αυτών και στον αθλητικό τομέα, με την έκκρυθμη κατάσταση να προκαλεί ανησυχία ενόψει της διεξαγωγής στη Σαμψούντα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U18.

Ο φόβος έχει… σκεπάσει τη διάθεση των παικτών που καλούνται να αγωνιστούν στην τουρκική πόλη στο διάστημα 30/7 έως 7/8 με την ΕΟΚ να έχει λάβει ήδη τα πρώτα μηνύματα ανησυχίας από τους γονείς των παιδιών. Με αφορμή αυτό απέστειλε σχετική επιστολή στη FIBA εκφράζοντας τις ανησυχίες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα…

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας

Τα πρόσφατα πολύ σοβαρά πολιτικά γεγονότα που συνέβησαν στην Τουρκία και η έκκρυθμη κατάσταση που ακόμα επικρατεί, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις γονέων, αθλητών, προπονητών και όλων των εμπλεκόμενων που θεωρούν ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας.

Από την ΕΟΚ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση των διοικούντων την Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Στις ίδιες ενέργειες έχουν προβεί οι ομοσπονδίες και άλλων χωρών των οποίων οι ομάδες πρόκειται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, όπως η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σερβία, η Σουηδία, ενώ και πολλές άλλες έχουν εκφράσει πρόθεση να ακολουθήσουν.