Η ατυχία του Κώστα Μπασδέκη και το fair play των παικτών του Αργοναύτη Τριγλίας…

Μία άτυχη στιγμή, αρκεί για να φέρει τα πάνω κάτω. Κι αυτό το «γεύτηκε» με τον χειρότερο τρόπο ο Κώστας Μπασδέκης, στη διάρκεια της αναμέτρησης του Εθνικού με τον Αργοναύτη Τριγλίας. Από τη μία στιγμή στην άλλη, ο Μπασδέκης βρέθηκε στο παρκέ να «σφαδάζει», με την ατυχία να «χτυπά» την… πόρτα του, καθώς η μαγνητική στην οποία υπεβλήθη, έδειξε ρήξη χιαστού κι έσω μηνίσκου. Πλέον ο παίκτης των Πειραιωτών ετοιμάζεται να διαβεί την πόρτα του χειρουργείου, με τις ευχές όλων να τον συνοδεύουν για επιτυχία στο χειρουργείο και ταχεία ανάρρωση.

«Ο Κώστας Μπασδέκης υποβλήθηκε σε μαγνητική εξέταση, η οποία έδειξε ότι υπέστη ρήξη χιαστού συνδέσμου και έσω μηνίσκου δεξιού γόνατος. Ο έμπειρος παίκτης της ομάδας μας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αργοναύτη Ραφήνας και θα αναγκαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση και θα μείνει εκτός για αρκετούς μήνες. Οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και όλος ο Εθνικός από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό του Κώστα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των «κυανολεύκων», που παράλληλα δεν ξέχασαν να σταθούν και στο ανθρώπινο πρόσωπο που έδειξαν τόσο ο προπονητής του Αργοναύτη Γιώργος Γιαννακόπουλος, όσο κι οι παίκτες της Ραφήνας, που όχι απλά βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του άτυχου Μπασδέκη, αλλά φρόντισαν να είναι εκείνοι που τον κουβάλησαν στα χέρια τους στον πάγκο για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ.

«Και επειδή είμαστε ΕΘΝΙΚΟΣ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας του Αργοναύτης Ραφήνας B.C.. Ο προπονητής του Αργοναύτη, Γιώργος Γιαννακόπουλος, αντιλήφθηκε άμεσα τη σοβαρότητα της κατάστασης και έσπευσε δίπλα στον Κώστα, ενώ φώναξε κατευθείαν το γιατρό. Αντίστοιχα, οι παίκτες της ομάδας της Ραφήνας ήταν δίπλα στον άτυχο αθλητή μας, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σήκωσαν στα χέρια τους τον Κώστα Μπασδέκη και τον βοήθησαν να φτάσει στον πάγκο της ομάδας μας. Η κίνηση των μελών του Αργοναύτη Ραφήνας απέδειξε ότι η «αντιπαλότητα» κρατάει 40 λεπτά και ότι ο αθλητισμός και το μπάσκετ ενώνει και δεν διχάζει. Θέλουμε ξανά να τους ευχαριστήσουμε για τη στάση τους και να τους ευχηθούμε ότι καλύτερο στο υπόλοιπο της σεζόν».

Αγωνιστικά, πάντως η απώλεια του Μπασδέκη «πληγώνει» τον Εθνικό, κάτι που επιβεβαιώνουν οι Πειραιώτες. «Η απώλεια του Κώστα Μπασδέκη είναι μεγάλη και δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στο ρόστερ μας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η ομάδα μας θα πτοηθεί. Μπορεί οι τραυματισμοί να έχουν αποδεκατίσει την ομάδα μας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι παίκτες είναι διαθέσιμοι με μπροστάρη τον αρχηγό, Φώτη Βασιλόπουλο, θα δίνουν το 100% στο παρκέ και θα κάνουν κατάθεση ψυχής. Όλοι μαζί, παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και κόσμος θα συνεχίζουμε να δίνουμε τις «μάχες» μας, για να εκπληρώσουμε το στόχο μας και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Μένουν έξι «τελικοί» αρχής γενομένης από την Τετάρτη (30/03), όπου η ομάδα μας αντιμετωπίζει στις 17:00 στο «Π. Σαλπέας» την Κόρινθο. Ο αγώνας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και γι αυτό καλούμε τον κόσμο μας να δώσει βροντερό παρών, για να ωθήσει τους παίκτες του κόουτς Χούμπαυλη να πάρουν τη νίκη.
Όλοι μαζί θα παλέψουμε για τη «βαριά» φανέλα μας, για την ιστορία μας και για τον Κώστα, που στάθηκε άτυχος», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.