Η επιστροφή του Ρικ Πιτίνο και ο ρόλος του στο αναπτυξιακό της ΕΟΚ

Η σχέση που απέκτησε με το ελληνικό μπάσκετ είναι έντονη. Κι όπως έδειξε ο Ρικ Πιτίνο η Ελλάδα του αρέσει αρκετά, επιδιώκοντας με τη σειρά του να προφέρει στην Ελλάδα σ’ έναν τομέα τον οποίο ο ίδιος κατέχει αρκετά. Στην ενίσχυση του αναπτυξιακού προγράμματος του ελληνικού μπάσκετ. Η πρόσκληση από πλευράς της ομοσπονδίας έγινε δεκτή από τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα και θα έχει μια διευρυμένη συνεργασία, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, σε θέματα ανάπτυξης προκειμένου να προσφέρουν την τεχνογνωσία του κολλεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ και να προτείνουν τρόπους εφαρμογής του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ.

Ο Αμερικανός προπονητής βρέθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Βαγγέλη Λιόλιο, τον γενικό διευθυντή Ντίνο Σβερκούνο και τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων Δήμο Ντικούδη και συζήτησαν το βασικό πλάνο αυτής της συνεργασίας. Εν συνεχεία παρακολούθησε μαζί με συνεργάτες του από κοντά και την προπόνησης της Εθνικής εφήβων, ενόψει της συμμετοχής της στο τουρνουά «Άλμπερτ Σβάιτσερ» στο Μανχάιμ.

O Ρικ Πιτίνο επισήμανε τη σημασία της ανάπτυξης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για το ελληνικό μπάσκετ, να υπάρξει σωστή ανάπτυξη των νέων παικτών όχι μόνο για να είναι καλοί για τις ομάδες τους, αλλά για την Εθνική ομάδα, αυτό είναι το “κλειδί” για να δούμε πόσοι μπορούν να γίνουν οι επόμενοι Διαμαντίδης, Σπανούλης, η δημιουργία αυτού του συστήματος είναι το πιο σημαντικό.