Η κορυφή χωράει μόνο (τον) έναν

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Αίαντα Ευόσμου και του Ηρακλή δεσπόζει στον βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής, με τον Σάββα Ηλιάδη να είναι φυσικά το πρόσωπο που “ενώνει” τις δύο ομάδες, λόγω της παρουσίας του και στις δύο. Το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί του (4-0) θέλει να διευρύνει το Στρατώνι, που αντιμετωπίζει τη Μεταμόρφωση Βόλου στην Αρναία, αν και απέχει ακόμη αρκετά από το 7-0 που έκανε στο τέλος της σεζόν 2010-11, το μεγαλύτερο σερί της ομάδας στη Β’ Εθνική.

Δύσκολες εξόδους έχουν το Μαρούσι (στην Κατερίνη) και ο Φίλιππος Βέροιας (στα Πεύκα), αφού θα αντιμετωπίσουν δύο ομάδες με νέους προπονητές στον πάγκο τους (Λευτέρης Χατζηκυριακίδης στον Πιερικό Αρχέλαο και Δημήτρης Κυριακού στους Μαχητές Δόξας). Από εκεί και πέρα, αμφίρροπα αναμένονται και τα άλλα δύο παιχνίδια, σε Διαβατά (Ιωνικός Ιωνίας-Ανατόλια) και Νέα Φιλαδέλφεια (Ιωνικός Ν.Φ.-Αιγάλεω).

Στην Καισαριανή διεξάγεται το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι για το νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής. Εκεί, η Νήαρ Ηστ υποδέχεται τον Αμύντα, επιδιώκοντας να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, διατηρώντας παράλληλα την ευνοϊκή παράδοση που έχει απέναντι στο σύλλογο του Υμηττού. Η Νήαρ Ηστ και ο Αμύντας έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές την τελευταία δεκαετία στο κλειστό της Καισαριανής, με τους γηπεδούχους να μετρούν ισάριθμες νίκες. Αυτή τη φορά βέβαια οι “ισχυροί” είναι οι φιλοξενούμενοι, έστω και στα “χαρτιά”…

Ντέρμπι αναμένεται να γίνει και στον Χολαργό, όπου η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη φιλοξενεί την Ενωση Ιλίου, η οποία θα παραταχθεί με υπηρεσιακό προπονητή τον Ηλία Στρατικόπουλο και χωρίς τον Μούκα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια του νότιου ομίλου τα φαβορί είναι μάλλον ξεκάθαρα. Η ΑΕΚ δεν θα έχει στο Πέραμα τον κόσμο της και ίσως τους Καπετζόγλου, Τσαπρούνη, ωστόσο δύσκολα θα φύγει από εκεί χωρίς τους δύο βαθμούς . Εξίσου δύσκολα θα σπάσουν οι έδρες στα άλλα τρία ματς, αφού ο Αετός, το Ψυχικό και ο Πανερυθραϊκός έχουν σαφές προβάδισμα απέναντι σε Κρόνο, Εσπερο ΑΟΠΑ και Χαλκίδα αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Βόρειος όμιλος

ΔΑΚ Ευόσμου 17:00 Αίας Ευόσμου-Ηρακλής (Ζαγορίδης-Δεληγιαννίδης)
Αρναίας 17:00 Στρατώνι-Μεταμόρφωση Βόλου (Τσιαπλής-Θεοδώρου)
Κατερίνης ΣΣ 17:00 Πιερικός Αρχέλαος-Μαρούσι (Γερακίνης-Λόρτος)
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξας Πεύκων-Φίλιππος Βέροιας (Καλογερόπουλος-Πιτσίλκας Μ.)
Διαβατών 17:00 Ιωνικός Ιωνίας-Ανατόλια (Τσιρτσιμάλης-Τζίμα)
Ζ. Αλεξάνδρου 19:00 Ιωνικός ΝΦ-Αιγάλεω (Τεφτίκης-Παπαφωτίου)

Νότιος όμιλος

Νήαρ Ηστ 17:00 Νήαρ Ηστ-Αμύντας (Καραβίτης-Παυλόπουλος)
Χολαργού 17:00 Χολαργός-Ένωση Ιλίου (Ντάβαρης-Ζακεστίδης)
Περάματος 17:00 Πέραμα/Ερμής-ΑΕΚ (Τσαρούχα-Μηλαπίδης)
Στρέφη 17:00 Αετός-Κρόνος Αγ. Δημ. (Παπαθανασίου-Σιώκας)
Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Εσπερος ΑΟΠΑ (Ξάνθος-Μαντήλας)
Ν. Ερυθραίας 17:00 Πανερυθραϊκός-Χαλκίδα (Σαλαβός-Σοφιανόπουλος)