Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ομάδα του Πανερυθραϊκού τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο μαρκάρισμα των Δημήτρη Ζερβού – Απόστολου Νικολαΐδη, δύο αξιολόγων παικτών, που αποτελούν ελπίδα στην ξηρασία του Ελληνικού Μπάσκετ. Ο πρώτος ήταν ο τελικός νικητής στο… άτυπο ντέρμπι, οδηγώντας την ομάδα του σε μια άνετη επικράτηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι «κράτησε» τον αντίπαλο του σε «χαμηλές πτήσεις», καθώς σημείωσε μόλις πέντε πόντους μπλοκάροντας, έτσι, το επιθετικό σχεδιασμό της ομάδας των βόρειων προαστίων.

Παράλληλα, όμως, ο πλέι μέικερ των «πρασίνων» είχε εκπληκτικά στατιστικά, καθ’ ότι πέτυχε 13 πόντους, πήρε 13 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και ήταν αλάνθαστος. Το ranking, δε, ήταν ιδιαιτέρως ψηλό (PIR 26), ενώ στο προηγούμενο ματς με τον Άρη είχε 17 πόντους και 21 PIR, οδηγώντας την ομάδα του σε μια ακόμα άνετη νίκη.

Για ακόμα μια φορά έδειξε την τεράστια κλάση του τόσο σε εκτελεστικό όσο και οργανωτικό – αμυντικό επίπεδο, ενώ ανέδειξε και την μπασκετική ευφυΐα του. Η εμφάνιση αυτή του Δημήτρη Ζερβού αποτελεί μια από τις πολλές, πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό, αιτιολογώντας έτσι τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του τα τελευταία χρόνια, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας μας στα γκαρντ και αφήνοντας έτσι πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια.

Πηγή φωτογραφιών: risingstars.basket.gr