tolis karnesisΑπό τον Θοδωρή Λινάρδο

Το προστάζει και το ηρωικό – έτσι κι αλλιώς – φρόνημα της περιοχής… Η Καισαριανή, μαζί φυσικά και η Νήαρ Ηστ, δεν παραδίδει πνεύμα, αντιστέκεται. Όσο απρόσμενα ήρθε η νίκη επί της – ποιοτικότερης σε θέμα ρόστερ – Νίκης Αμαρουσίου, άλλο τόσο έντονα φαίνεται η φλόγα της ανασύνταξης. Η Γ΄ Εθνική είναι… μικρή για να χωρέσει ολόκληρη ιστορία σωματείων, όπως η Νήαρ, ωστόσο τα συσσωρευμένα προβλήματα, που δείχνουν πια να μπαίνουν σε τάξη, έφεραν αυτή την εξέλιξη.

Ο μόνιμος και πιστός εργάτης του συλλόγου, Τόλης Καρνέσης, συνεχίζει να πιστεύει στο όραμα, εκείνο της ανασυγκρότησης, που θα επαναφέρει δηλαδή τη Νήαρ στην παρέα των κορυφαίων. Το πιστεύουν και οι φίλαθλοι, που ποτέ δεν άφησαν την ομάδα στο έλεός της.
Για την ώρα, υπάρχει μπροστά ένας ακόμη «τελικός», με τον Κεραυνό Αιγίου και στην Καισαριανή θέλουν να αποφύγουν… τον κατακλυσμό. Ο Καπετζόγλου, που επέστρεψε στο σπιτικό του, ο Καρασταμάτης και ο Ταταρούνης, μία τριάδα εμπειρίας, πολύ θα ήθελαν στον συνδυασμό και έναν ψηλό, που θα γέμιζε την ρακέτα. «Τότε, θα μιλούσαμε για διαφορετικούς στόχους. Η δουλειά, πάντως, ξεκινά από τις ακαδημίες, όπου κι εκεί υπάρχει πλέον μία πολύ αισιόδοξη εικόνα», μάς είπε και ο ίδιος ο κόουτς Καρνέσης, προσθέτοντας πως «φέτος, θέλουμε να σώσουμε την παρτίδα και οι βάσεις έχουν μπει και διοικητικά, υπάρχει πλάνο, ώστε από του χρόνου η ομάδα να διεκδικεί τους στόχους που ξέρει και να πρωταγωνιστεί». Και γιατί να μην το κάνει, λέμε εμείς, η Νήαρ, ή και άλλες ομάδες, που «κουβαλούν» πολύ κόσμο και χρυσό παρελθόν στην πλάτη, επιδιώκοντας σταδιακά το δυναμικό come back.