Παιδί από… ασήμι, κάπως έτσι πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως δευτεραθλητής Ευρώπης το 2007 στη Μαδρίτη. Από τότε είχε δείξει ότι είχε όλα τα φόντα για μία λαμπρή καριέρα, κάτι όμως στην πορεία φαίνεται να μην πήγε καλά… Πλέον, ο Σίμος Ιωακειμίδης δηλώνει βροντερό «παρών» καθώς από την πρώτη κιόλας αγωνιστική έδειξε ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές της Β’ εθνικής.

Η συμβολή του στη νίκη επί του Αίαντα ήταν σημαντική: «Είναι μία πολύ καλή αρχή για εμάς, καθώς η πρώτη αγωνιστική πολλές φορές επιφυλάσσει εκπλήξεις.  Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι, είχαμε πάθος, θέλαμε πολύ τη νίκη, όπως άλλωστε και ο Αίαντας, αλλά από ότι φάνηκε εμείς το θέλαμε περισσότερο».

Σημαντικός παράγοντας για τον νεαρό παίκτη είναι η εμπιστοσύνη του προπονητή του που στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να την… απολαμβάνει. Για το λόγο αυτό σκοπεύει να τον βγάλει (Χατζούλης) «ασπροπρόσωπο» :« Οταν έχεις την εμπιστοσύνη του προπονητή σου αποκτάς αυτοπεποίθηση και σιγουριά, με αυτά τα στοιχεία θα μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου».

Ο 21χρονος γκαρντ πλέον δηλώνει πανέτοιμος να κάνει ότι δεν έκανε τόσο καιρό… να γίνει πρωταγωνιστής :« Για μένα η ΜΕΝΤ είναι το κάτι… παραπάνω. Σκοπεύω να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία. Γι΄αυτό ήρθα και στην ομάδα, για να κάνω ένα μεγαλύτερο βήμα. Θα το εκμεταλλευτώ στο έπακρο».

Το ασημένιο μετάλλιο αποτελεί μία σημαντική διάκρισή γι΄αυτόν, ως έκτος σκόρερ της εθνικής ομάδας όμως θα μπορούσε να προχωρήσει παραπάνω, αλλά:« Σίγουρα θα μπορούσαν να έρθουν καλύτερα τα πράγματα. Αλλές φορές πάνε όπως τα έχεις υπολογίσει και άλλες όχι.  Θέλω να κάνω το «μπαμ» που δεν έκανα πριν από δύο χρόνια, γι΄αυτό θα συνεχίσω να δουλεύω πολύ».
Εξάλλου ποτέ δεν είναι αργά πόσο μάλλον για ένα παιδί 21 χρονών!

Η γνώμη του προπονητή του (Γιάννης Χατζούλης)…
«Εχει τρομερά αθλητικά προσόντα, καλή τεχνική κατάρτιση και είναι εξαιρετικός εκτελεστής. Στο αμυντικό κομμάτι είναι πολύ καλός και στις προπονήσεις δουλεύει σκληρά. Φέτος είναι η μεγάλη του ευκαιρία, σε μια ομάδα που τον πιστεύει πολύ. Άνετα μπορεί να παίξει σε παραπάνω κατηγορία. Αυτό που του λείπει είναι αγωνιστική εμπειρία, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν έπαιζε».

Who is who
Ετος γέννησης: 1989
Ύψος: 1,98μ.
Θέσεις: 2-3
Προηγούμενες ομάδες: Αρης, Ολυμπιάδα Π., Ερμής Λ., Ξάνθη

Την τελευταία τριετία

Σεζόν Ομάδα Κατηγορία Πόντοι Αγώνες
2009-10 Ξάνθη Α2 58 26
2008-09 Ερμής Λ. Α2 14 8
2007-08 Ολυμπιάδα Π. Α1 17 14