Η παρουσία της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα για το παιχνίδι της Euroleague με τον Ολυμπιακό, ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο και τον GM της εθνικής ανδρών Νίκο Ζήση να βρεθούν διά ζώσης με το Νικ Καλάθη. Μία συνάντηση που έφερε καλές ειδήσεις για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Καλάθη να εκφράζει την θέλησή του να παραμείνει στέλεχος της εθνικής ομάδας, τουλάχιστον έως το 2024, ενώ παράλληλα τόνισε την ικανοποίησή του από τον σχεδιασμό που υπάρχει στην εθνική ομάδα των ανδρών.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει: «Τον Νικ Καλάθη επισκέφτηκαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε η Μπαρτσελόνα στην Αθήνα με την αφορμή του αγώνα της με τον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και ο GM της Εθνικής Ανδρών, Νίκος Ζήσης.

Ήταν μία ακόμα δια ζώσης επαφή με διεθνή παίκτη που αγωνίζεται εκτός Ελλάδας, για να συζητηθεί από κοντά το πλάνο που υπάρχει για την Εθνική ομάδα, οι σκέψεις και οι στόχοι, εν όψει των πολλών υποχρεώσεων που υπάρχουν τους προσεχείς μήνες.
Ο Καλάθης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον σχεδιασμό που υπάρχει και την επιθυμία του να είναι μέλος της προσπάθειας για μία ακόμα φορά, όπως κάνει αδιάκοπα πλέον της μίας δεκαετίας».