Θεοχάρης: «Να γίνουμε η Μονακό του ελληνικού μπάσκετ»

O A.O. Μυκόνου πήρε την άνοδο στη Β’ Εθνική και ο διοικητικός ηγέτης των Μυκονιατών, Γιάννης Θεοχάρης, μίλησε στο ΕΟΚWeb Radio για αυτήν την επιτυχία, το σχεδιασμό αλλά και τους στόχους της ομάδας. 

Για την άνοδο της Μυκόνου: «Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού. Χρόνια τώρα ηγείται με τα υψηλού επιπέδου εστιατόρια, καταλύματα, είναι ένας προορισμός παγκόσμιος. Μάλλον ήρθε η ώρα να γίνουμε γνωστοί και για τις αθλητικές μας επιδόσεις. Στον αθλητισμό του συλλόγου γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά εδώ και χρόνια και στο ποδόσφαιρο και στο στίβο και γενικά έχουμε δώσει βάση στα παιδιά. Μη έχοντας κλειστό για πολλά χρόνια, υπήρχε και μια δυσκολία που δε μας άφηνε να φτιάξουμε μια ομάδα αντάξια με αυτήν που είχαμε φέτος».

Για τους στόχους της ομάδας στη Β’ Εθνική: «Η διοίκηση αποτελείται από μια ωραία παρέα 7-10 ανθρώπων. Το συμβούλιο εξ αρχής έβαλε υψηλούς στόχους. Σαν Μυκονιάτες και σαν πρωταθλητές στον τουρισμό δε θα μπορούσαμε να μην έχουμε υψηλούς στόχους. Οι στόχοι είναι υψηλοί, αλλά δε βιαζόμαστε. Θέλουμε αυτό που θα «χτίσουμε» να είναι υγιές, να έχει γερές βάσεις. Ο στόχος μας είναι ό,τι γίνεται να γίνεται σε μια υγιής βάση. Έχουμε υψηλούς στόχους, αλλά δε βιαζόμαστε, θέλουμε να στήσουμε μια ομάδα που θα έχει μέλλον και να μην είμαστε φωτοβολίδα. Θα θέλαμε πολύ να γίνουμε η Μονακό του ελληνικού μπάσκετ».

Για το αν έχουν ξεκινήσει σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν: «Με το που τελείωσε το πρωτάθλημα, οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με το σύλλογο ξεκινήσαμε να κάνουμε κάποιον προγραμματισμό. Αυτήν τη στιγμή είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε έναν προπονητή, όπου σύντομα θα γίνει γνωστό και το όνομά του. Όλες οι αποφάσεις είναι μια συλλογική δουλειά. Περπατάμε σταθερά, «χτίζουμε» σε στέρεες βάσεις για να έρθει το αποτέλεσμα και να είναι μακροχρόνιο».

Για το αν θα διοργανώσουν κάποιαcampτο καλοκαίρι για προσέλκυση παικτών: «Είναι στις σκέψεις μας, δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε κάποιο. Τα επόμενα χρόνια πάντως θα διοργανώνουμε κάποια camp. Θέλουμε να γίνουν θεσμός και με την έλευση κάποιων «αστέρων» απ’ το ΝΒΑ να έχουμε και μια παραπάνω προβολή».

Για το μεγάλα έξοδα στα νησιά: «Στην επαρχία έχουμε δυσκολίες, γιατί με το να έρθει ένας παίκτης απ’ τη Μύκονο τον βγάζεις απ’ το σπίτι του, τον φέρνεις σ’ ένα νησί στο οποίο έχουμε θέμα με τη διαμονή και τη σίτιση, οπότε τα κόστη μεγαλώνουν. Δεν είναι  1ος στόχος μας να φτιάξουμε μια ομάδα που θα έχει ακριβά συμβόλαια. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα «πατάει» καλά, θα παίζει και αν έρθει το αποτέλεσμα καλοδεχούμενο. Στα νησιά υπάρχει το επιπλέον κόστος, αυτές τις δυσκολίες έχει το να είσαι σε νησί».