Θ. Αντετοκούνμπο: «Κάθε εθνική ομάδα αξίζει τη στήριξη του κόσμου»

Η Εθνική Ανδρών ετοιμάζεται για τα τελευταία της αγωνιστικά τεστ. Ένα «σετ» πέντε αγώνων, δύο στην Αγγλία με την Μεγάλη Βρετανία, για τα οποία αναχωρεί σήμερα και τρία στο ΟΑΚΑ, στο τουρνουά «Ακρόπολις» (23-25/8) όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Γεωργία, την Ιταλία και την Σερβία. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δείχνει να ξέρει ακριβώς τι σημαίνουν. Όπως και τι σημαίνουν τα αποτελέσματα και η εικόνα που μέχρι στιγμής έχει δώσει η ελληνική ομάδα.

Η αρχή στην κουβέντα γίνεται από την πιο «άβολη» στιγμή στη διάρκεια της προετοιμασίας, την ήττα από τη Σερβία. Πιο δύσκολη, που μπορεί να καταλήξει να είναι και η πιο χρήσιμη: «Ένα τέτοιο παιχνίδι δείχνει τις αδυναμίες μας και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Από εδώ και πέρα λοιπόν, όπως κάναμε και πριν έτσι κι αλλιώς, θα βοηθήσουμε ως ομάδα όλοι σ’ αυτό και θα προχωρήσουμε».

Δεν υπάρχουν άλλωστε περιθώρια να μείνει κάποιος σε ότι έγινε, αφού το βλέμμα στρέφεται ήδη στη συνέχεια. Και σήμερα η Εθνική Ομάδα αναχώρησε με προορισμό το Λονδίνο και δύο ακόμη αγώνες προετοιμασίας με την Μεγάλη Βρετανία, αλλά με αρκετές απουσίες και μάλιστα της τελευταίας στιγμής. «Υπάρχει το Λονδίνο, αλλά και το τουρνουά Ακρόπολις στη συνέχεια. Δεν ξέρω αν θα δώσουν το στίγμα ή κάτι άλλο. Ξέρω σίγουρα πως θα είναι τα τελευταία παιχνίδια πριν το Ευρωμπάσκετ, οπότε εκεί θα πρέπει να δουλέψουμε, ώστε να δούμε τι ομάδα είμαστε να βελτιώσουμε αυτά που ήδη κάνουμε καλά και να διορθώσουμε όσες αδυναμίες έχουμε εντοπίσει».

Κλασικά, το τουρνουά «Ακρόπολις» είναι το καθιερωμένο ραντεβού της Εθνικής Ανδρών με τους φιλάθλους στο ΟΑΚΑ. Και αυτό που περιμένουν να δουν οι παίκτες για μία ακόμη φορά είναι η στήριξη της εξέδρας στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: «Το αξίζει αυτή η ομάδα να δει ένα γεμάτο γήπεδο στα τελευταία παιχνίδια πριν φύγει. Όχι μόνο η συγκεκριμένη, αλλά κάθε Εθνική Ομάδα πριν και μετά από εμάς, αξίζει πάντα τη στήριξη του κόσμου, γιατί είναι σαν να έχεις 12 στρατιώτες που πάνε στον «πόλεμο» και πρέπει να είσαι δίπλα τους. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον».

Ο ίδιος βρίσκεται στο τρίτο του καλοκαίρι με την Εθνική Ανδρών και μπορεί να κάνει την σύγκριση για το τι έχει παραπάνω αυτή η ομάδα που μπορεί να μας κάνει να αισιοδοξούμε: «Είναι μια ομάδα πλήρης. Υπάρχει θετική ενέργεια από όλα τα παιδιά. Επίσης, είναι μια χρονιά που από τον πρώτο ως τον τελευταίο παίκτη, όλοι έχουν συμβόλαιο. Όλοι έχουν έρθει εδώ για την ομάδα και όχι για να κυνηγήσουμε ένα συμβόλαιο. Θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την Ελλάδα και γι’ αυτή την ομάδα. Είμαστε νέα παιδιά που δουλεύουμε όλοι σκληρά και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε όσο καλύτερα μπορούμε στα επόμενα φιλικά και στο Ευρωμπάσκετ».

Στο χέρι του φιγουράρει ένα βραχιολάκι λευκό που γράφει με έντονα μαύρα γράμματα «Νever Give Up». «Ναι… Σίγουρα θα μπορούσε να είναι το μότο της ομάδας. Όχι μόνο για φέτος. Θέλουμε να δώσουμε ελπίδα για τα επόμενα χρόνια, πως θα υπάρχει ένα πολύ καλό υλικό που θα έχει συνέχεια και θα μπορεί να φέρνει το καλύτερο δυνατό για την Εθνική Ομάδα».