Μπορεί να φάνηκε άτυχος μέσα στη χρονιά καθώς ο τραυματισμός του του στέρησε τη δυνατότητα να αγωνιστεί για περίπου δύο μήνες, ωστόσο κατάφερε να πραγματοποιήσεις σημαντικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας.

Ο Μάριος Ματαλών αποτέλεσε ένας από τους κορυφαίους παίκτες των πατρινών κάτι το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο και από το Ισραήλ, χώρα στην οποία ο έμπειρος γκαρντ γνωρίζει καλά καθώς έχει αγωνιστεί στο παρελθόν. Η Hapoel Ramat Gan είναι η ομάδα η οποία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τον παίκτη και αν ι ο ‘Ελληνας παίκτης το αποφασίσει, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθεί στο Ισραήλ μετά την σεζόν 2009-10 με την φανέλα της Hapoel Afula.

Μετά από αρκετά χρόνια στην Α1 και παίζοντας σε ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ,Κολοσσός, ΑΕΛ, Κόροιβος, Ηλυσιακός, Τρίκαλα,  Ρέθυμνο τις δύο τελευταίες σεζόν ο Μάριος Ματαλών αγωνίστηκε στην Α2 έχοντας στο ενεργητικό του μία άνοδο με τη φανέλα του Πανιωνίου αλλά και μία τρίτη θέση έπειτα από τη διαδικασία των play out με τους «μελανόλευκους».