Ιτούδης: «Αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα η εθνική ομάδα»…

«Είναι ύψιστη τιμή, να ηγηθώ μιας προσπάθειας, μαζί με συνεργάτες, παίκτες, προπονητές οι οποίοι μπορεί να μην είναι στην Εθνική, αλλά θέλουν να προσφέρουν» ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιου για το νέο προπονητή της εθνικής ομάδας των ανδρών. Ο Ιτούδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή των καναλιών Novasports, Playmakers μαζί με τους Γιώργο Μπαρτζώκα, Δημήτρη Πρίφτη και Γιάννη Σφαιρόπουλο και αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα και φυσικά και στο κεφάλαιο της εθνικής ομάδας, επισημαίνοντας και τις δυσκολίες που υπάρχουν. «Αυτό το θέμα, όμως, είναι τρισδιάστατο. Είναι ένα τρίπτυχο αποφάσεων. Προφανώς και η επιθυμία μου είναι αυτή, αλλά εδώ θα πρέπει να δούμε πως θα δομηθεί και πως θα γίνει ουσιαστική αυτή η πρόταση και η αποδοχή από την πλευρά της ΤΣΣΚΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε για το θέμα:

«Αποτελεί ύψιστη τιμή, το έχω πει πολλάκις. Με περηφάνεια άκουσα την τοποθέτηση του καινούργιου προέδρου, τον οποίο συγχαίρω για την εκλογή του, για τον αγώνα του και για το μότο του, ότι το μπάσκετ ενώνει. Το πιστεύει και το εννοεί αυτό και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει. Το μπάσκετ θα ενώσει και θα ξαναφέρει χαρά στην Ελλάδα. Η κοινωνία ζητάει κάτι διαφορετικό και αυτό είναι που πρεσβεύει ο καινούργιος πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Θέλω να είμαι συγκεκριμένος, χωρίς να αποφύγω οτιδήποτε. Είναι ύψιστη τιμή, να ηγηθώ μιας προσπάθειας, μαζί με συνεργάτες, παίκτες, προπονητές οι οποίοι μπορεί να μην είναι στην Εθνική, όπως κι εγώ προσέφεραν όμως όπως κι εγώ ώστε να μπορεί η Εθνική να έχει παιδιά που έφεραν επιτυχίες. Θεωρώ και εμένα μέρος της Εθνικής, είτε εργάστηκα στον πάγκο της είτε όχι.

Αυτό το θέμα, όμως, είναι τρισδιάστατο. Είναι ένα τρίπτυχο αποφάσεων. Προφανώς και η επιθυμία μου είναι αυτή, αλλά εδώ θα πρέπει να δούμε πως θα δομηθεί και πως θα γίνει ουσιαστική αυτή η πρόταση και η αποδοχή από την πλευρά της ΤΣΣΚΑ.

Δυστυχώς, όπως είπε και ο κ. Λιόλιος, το μπάσκετ περνάει μια τεράστια κρίση για την οποία δεν είμαστε περήφανοι. Εγώ δε θέλω να βλέπω διαφορετικό μπάσκετ, δε θέλω άλλους κανονισμούς στη FIBA, άλλους κανονισμούς στην Ευρωλίγκα, άλλους κανονισμούς στο ΝCAA, άλλους κανονισμούς και διαστάσεις στο αμερικανικό μπάσκετ. Έχουμε μπερδέψει τον κόσμο, με ένα τόσο όμορφο άθλημα! Το μπάσκετ είναι παγκόσμιο, πρέπει να γίνει ένα και ενιαίο, όπως και στο ποδόσφαιρο.

Επειδή έχει να κάνει με τρία μέρη, επιτρέψτε μου να περιμένουμε να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις, οι οποίες γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται. Είναι ύψιστη τιμή η Εθνική, αλλά είναι και τεράστια τιμή να ηγούμαι μιας προσπάθειας ενός σωματείου όπως είναι η ΤΣΣΚΑ. Ένας οργανισμός που προσπαθούμε να γίνουμε όλοι, όσο το δυνατόν καλύτεροι καθημερινά».