Ιτούδης: «Ευλογημένος που δουλεύω με τον παίκτη και αρχηγό Παπανικολάου»

Η Εθνική ομάδα έκανε το τρία στα τρία στο Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας και της Μεγάλης Βρτανίας, εξασφαλίζοντας παράλληλα και το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Ο Δημήτρης Ιτούδης  μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε για την εμφάνιση της εθνικής, ενώ ανέφερε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αγωιστεί στο αυριανό παιχνίδι με την Ουκρανία. 

Ο Ιτούδης στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο ήμασταν νωθροί, νιώθαμε ανώτεροι από το πρώτο λεπτό, αλλά δεν είναι εύκολο να είσαι ανταγωνιστικός κάθε μέρα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, πρέπει να το κερδίζεις. Βγάλαμε κάποιες πολύ καλές φάσεις. Όπως και στα δύο προηγούμενα ματς ήρθε κάποιος από το βάθος του πάγκου και έδωσε λύσεις. Σήμερα ήταν ο Λούντζης που έπαιξε εξαιρετικά. Η συνεργασία του Σλούκα και του Παπαγιάννη μάς έδωσε νέα διάσταση επιθετικά και χαίρομαι που είναι υγιείς. Ξέρουμε πως έχουμε προκριθεί, αλλά έχουμε άλλα δύο παιχνίδια απέναντι σε δύο σπουδαίους αντιπάλους».

Σε ερώτηση για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο απάντησε: «Ο Γιάννης θα παίξει αύριο, είχε μια μικροενόχληση στο γόνατο. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε και αποφασίσαμε να μην παίξει σήμερα. Δεν έχει να κάνει με έλλειψη σεβασμού στον αντίπαλό μας, είδατε πόσο πάλεψε η Μ. Βρετανία και της αξίζουν συγχαρητήρια. Όταν φύγαμε από την Ελλάδα, είχαμε πει ότι δεν είχαμε ούτε μια προπόνηση σε πλήρη σύνθεση και ότι δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να γίνεις ομάδα. Είχαμε πει ότι θέλουμε στη διάρκεια του τουρνουά να γινόμαστε καλύτεροι κι αυτό γίνεται μέρα με τη μέρα. Ακόμη μας λείπει ο Κώστας Αντετοκούνμπο, αλλά προοδεύουμε καθημερινά. Κάθε φορά έρχεται κάποιος από τον πάγκο και κάνει τη βρώμικη δουλειά και αποδεικνύουμε πως κάθε φορά είμαστε έτοιμοι να παίξουμε δυνατά και με περηφάνια».

Όταν ρωτήθηκε για το αν η ομάδα έδειξε κάποια σημάδια χαλαρότητας, απάντησε: «Προερχόμασταν από δύο μεγάλες νίκες και είναι κάπου λογικό να είμαστε πιο χαλαροί. Εκεί μπαίνει ο ρόλος των προπονητών. Έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για να κερδίσουμε. Ο Παπαγιάννης και ο Σλούκας έπαιξαν αρκετά και το θέμα είναι να νιώθουν όλο και καλύτερα».

Ενώ τέλος για τον Κώστα Παπανικολάου δεν είχε να πει παρά τα καλύτερα! «Ο αρχηγός μας έχει δώσει την καρδιά του. Είναι μεγάλος ηγέτης, πραγματικός αρχηγός. Είμαι ευλογημένος που τον έχω παίκτη και η ομάδα τον χρειάζεται. Δίνει το παράδειγμα. Περιμένουμε κι άλλες μεγάλες εμφανίσεις από εκείνον ως παίκτη και αρχηγό μας».