Ιωνικός Νικ.: «Δεν θα προδώσουμε το όνειρο»…

ionikos_nikaias«Δεν είναι σήμερα η Κυριακή που είχαμε ονειρευτεί», αναφέρει στην ανοικτή επιστολή του ο Ιωνικός Νίκαιας, που είδε με το τέλος του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής το… τρένο της ανόδου να φεύγει δίχως τον ιστορικό σύλλογο! Ο Ιωνικός έχει, βέβαια μία ευκαιρία μέσω των αγώνων μπαράζ κι αυτή όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν, προκειμένου να «μην προδώσουν το όνειρο», αλλά να πετύχουν κάτι που «το θέλουν όλοι».  Για το λόγο αυτό μέσω της επιστολής τους, όχι μόνο δίνουν εξηγήσεις για τους λόγους που χάθηκε το… τρένο της ανόδου, αλλά παράλληλα καλούν τους φίλους της ομάδας να τονώσουν το ηθικό των παικτών και να σταθούν δίπλα τους στη μία και μοναδική προσπάθεια που θα έχουν, προκειμένου να πετύχουν το στόχο.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Έγινε και αυτό. Μετά από δέκα μήνες δουλειάς, πολύ ιδρώτα, στεναχώριες, χαρές, μετά από προσωπικές στερήσεις ώστε όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι και να καμαρώνουμε την αγαπημένη μας Ομάδα Πρωταθλήτρια στη Β’ Εθνική, φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό.

Στην τελευταία στροφή του Πρωταθλήματος δείξαμε αδυναμία να κατακτήσουμε την πολυπόθητη πρώτη θέση που θα μας έστελνε απ’ ευθείας στην Α2.

Η πίκρα όλων μας είναι μεγάλη. Η απογοήτευση όλων μας μεγαλύτερη. Η Επιθυμία, που έγινε στόχος, βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οφείλουμε σήμερα να δώσουμε εξηγήσεις στους φίλους του Ιωνικού που τόσο στηρίζουν την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί υποσχεθήκαμε και θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να φέρουμε την Ομάδα μας στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, από τεχνική ηγεσία και αθλητές, συνεχίζει να είναι εξαιρετική. Η Ομάδα μας από την πρώτη στιγμή ήταν ομάδα – τελειώσαμε ένα πρωτάθλημα χωρίς πειθαρχικό παράπτωμα, με παιδιά φίλους που δίνουν ο ένας την ψυχή τους για τον άλλο. Όμως από ένα σημείο και έπειτα η δουλειά που γινόταν στις προπονήσεις δεν έβγαινε στους αγώνες. Η Ομάδα ηττήθηκε αρχικά από το άγχος, και σήμερα, τελευταία αγωνιστική, από την αρνητική ψυχολογία.

Διαβεβαιώνουμε ότι, ως διοικητική ομάδα, χτυπήσαμε το καμπανάκι και καταθέσαμε ψυχή στην προσπάθεια να βρούμε τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί η πρόσκρουση στα βράχια. Οι επαφές με προπονητές και παίκτες ήταν συνεχείς. Ο προβληματισμός έντονος. Οι προσπάθειες να βρεθεί ο τρόπος να αφυπνισθεί η Ομάδα πολλές. Αλλά δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι δεν είναι στη φιλοσοφία μας, ούτε έχουμε τον μηχανισμό να κινηθούμε στο παρασκήνιο. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΙΩΝΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ – ΕΝΑΝ ΙΩΝΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΩΝΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ.

Για άλλους νεοφώτιστους η 3η θέση θα ήταν γιορτή. Για εμάς, από την στιγμή που καταφέραμε να είμαστε στις κορυφαίες του βαθμολογικού πίνακα, είναι μια θέση που μπορεί, υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει στην Α2. Μας μένει ένας αγώνας κατάταξης, μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στην 3η θέση του Πρωταθλήματος. Ο νικητής θα είναι 2ος επιλαχών σε περίπτωση κενής θέσης στην Α2. ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Σας καλούμε να στηρίξετε τους αθλητές και την τεχνική ηγεσία που μας έδωσαν χαρές, που έφεραν την Ομάδα μας ψηλά. Θέλουν. Μπορούν αθλητικά. Βρίσκονται όμως ψυχολογικά σε δύσκολη θέση, γιατί το ήθελαν όσο όλοι μας.  Nα δώσουμε το παράδειγμα στην Ομάδα. Το αξίζει. Να τους ενισχύσουμε για να πάρουμε την νίκη στον τελευταίο αγώνα. Μπορεί εξάλλου να μας δώσει θέση στην Α2.

Αντιλαμβανόμαστε το πόσο στεναχωρήσαμε τον κόσμο – ειμάστε  ‘παιδιά της κερκίδας’ και εμείς. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ.

Υποσχόμαστε όμως ότι όσο έχουμε στα χέρια μας την ευθύνη για την πορεία του Τμήματος μπάσκετ θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε ο κόσμος του Ιωνικού που γεμίζει γήπεδα να δει τον βασιλιά του Ελληνικού μπάσκετ να επιστρέφει.

Το αν οι δυνατότητες και ικανότητες που έχουμε επαρκούν θα φανεί, και είναι πάντοτε στην κρίση των φίλων της Ομάδας. Υποσχόμαστε όμως σε όλους ένα και μόνο ένα: ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ TO ΟΝΕΙΡΟ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ».