«Κάθε αρχή και δύσκολη»

makridimasΑνάμεσα στα 18 τμήματα υποδομών του Περιστερίου και τους 14 «Ίκαρους» του, ισορροπεί φέτος τις προπονητικές του γνώσεις ο Παναγιώτης Μακρυδήμας. Ο νεαρός τεχνικός εκτός από το δύσκολο διδακτικό έργο στα δυτικά προάστια, δεν είπε όχι και στην πρόκληση του συλλόγου της Νέας Σμύρνης. Έτσι βρέθηκε να οδηγεί τη αθηναϊκή ομάδα, στην πρώτη της χρόνια στις εθνικές κατηγορίες.

Μάλιστα η πορεία τους μέχρι στιγμής έχει εκπλήξει αρκετούς στην κατηγορία, καθώς το εναρκτήριο λάκτισμα των «κόκκινων» συμπεριλαμβάνει δυο θετικά αποτελέσματα. Το τελευταίο μάλιστα πραγματοποιήθηκε επί του Εργοτέλη, μακριά από το σπίτι τους και όπως εξήγησε ο κόουτς του Ικάρου στο infobasket.gr ήταν αρκετά σημαντικό για την πορεία της ομάδας στην κατηγορία.

Για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικης:

« Κάναμε μια καλή εμφάνιση, η οποία συνοδεύτηκε και με νίκη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι κατακτήσαμε τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, στην παρθενική εμφάνιση της ομάδας στη Γ κατηγορία. Το αξιολογούμε σαν μια νίκη και τίποτα παραπάνω από την στιγμή που υπάρχει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στη συνέχεια. Μας δίνει όμως πολύ μεγάλη ώθηση και πιστή για τις δυνατότητες μας και πλέων συγκεντρωνόμαστε για το επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι, με το Φάρο».

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Ίκαρος αντιμετώπισε ένα από τα φαβορί στην κατηγορία (Κύμη), στην επομένη αγωνιστική συναντιέται με το άλλο (Φάρο) πόσο εύκολο η δύσκολο είναι αυτό για την ομάδα της νέας Σμύρνης:

«Θεωρώ ότι δεν δίνει άγχος διότι γενικά ο προσανατολισμό της ομάδας φέτος, δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος, ο οποίος θα πρέπει οπωσδήποτε να επιτευχθεί. Αυτό ίσως της δίνει τη δυνατότητα να πράττει πιο ελεύθερα και χωρίς πίεση για το αποτέλεσμα. Εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θετικά αποτελέσματα και να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στον όμιλο. Ήδη κερδίσαμε την περασμένη αγωνιστική το Χαλάνδρι, πήραμε και τη νίκη εκτός έδρας επί του Εργοτέλη, πράγμα το οποίο είναι αρκετά σημαντικό για την κατηγορία. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε ανάλογα και στο υπόλοιπο πρωτάθλημα».

Επίσης ο τεχνικός των νεοφώτιστων συμπλήρωσε:

«Κάθε αρχή και δύσκολη, βέβαια η ομάδα αποτελείται από παιδιά, τα οποία έχουν εμπειρία σε αυτή την κατηγορία. Δεν παίζουν για πρώτη φορά στη Γ εθνική. Μάλιστα κάποια από αυτά έχουν εμπειρίες και από ψηλότερες κατηγορίες, οπότε είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν και πιο βατό να ακολουθήσουν τις οδηγίες τις οποίες τους δίνω».