milosevits-kymhΜία σπουδαία κίνηση πραγματοποίησε ο ΓΣ Κύμης καθώς απέκτησε τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία τόσο από την Α1 όσο και από το εξωτερικό.

Η ανακοίνωση:

«Σε μια σπουδαία προσθήκη της τελευταίας στιγμής προχώρησε ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς. Η κίνηση αυτή «τάραξε τα νερά» του ελληνικού μπάσκετ, αφού ο 28χρονος διεθνής άσος είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και σίγουρα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν αγωνιστεί ποτέ στην Β΄Εθνική.

Αυτό αποδεικνύεται σίγουρα από το πλούσιο βιογραφικό του, καθώς έχει περάσει από μεγάλες ομάδες και από πολύ δυνατά πρωταθλήματα. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του Ηρακλή, όπου έμεινε από το 2003 ως το 2005. Τότε πήρε ελληνικό διαβατήριο και φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας σε επίπεδο εφήβων και νέων. Αργότερα μάλιστα, έπαιξε και στην εθνική ανδρών, με την οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα το 2009. Μετά τον Ηρακλή πήγε στον Ερυθρό Αστέρα, όπου αγωνίστηκε από το 2005 έως το 2008, κατακτώντας ένα κύπελλο Σερβίας. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός του ήταν ο Ολυμπιακός, με τον οποίο μάλιστα έφτασε ως τα ημιτελικά της Ευρωλίγκα του 2009. Εκείνο το καλοκαίρι μετακόμισε στο Μαρούσι, ενώ λίγους μήνες μετά αποφάσισε να πάει λίγο πιο βόρεια, στην Λιθουανία και την Λιέτουβος Ρίτας. Εκεί βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο Λιθουανίας. Η επόμενη χώρα που φιλοξένησε τον Σερβοέλληνα γκαρντ ήταν η Τουρκία και η ομάδα της Τράμπζοσπορ, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2011 πήγε στην Αστάνα του Καζακστάν, όπου κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Η έναρξη της σεζόν 2012-13 τον βρήκε στην γερμανική Μπράουνσβάϊγκ, ενώ μέσα στο 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Καβάλας. Αμέσως μετά είχε και ένα σύντομο πέρασμα από την ΑΕΚ της Κύπρου.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Μιλόσεβιτς είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης με παραστάσεις από πολλά διαφορετικά πρωταθλήματα. Επιπλέον, είναι σε εξαιρετική μπασκετική ηλικία, αφού είναι μόλις 28 χρονών. Είναι ένα γκαρντ που μπορεί να κυριαρχήσει στην κατηγορία και να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό όπλο στην φαρέτρα του κόουτς Μπρατσιάκου για την κατάκτηση της ανόδου στην Α2».