Η αναχώρηση της εθνικής ομάδας για τη Σλοβενία, συνέπεσε με την «επέτειο» απ’ τη μεγάλη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επί των ΗΠΑ προ 5ετίας στην Σαϊτάμα της Ιαπωνίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για να θυμηθεί εκείνο το ματς, αλλά και να στείλει τις δικές του ευχές στην προσπάθεια των διεθνών στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ στα παιδιά που σήμερα ταξίδεψαν για την Σλοβενία καλή επιτυχία στην προσπάθεια που θα κάνουν να εκπροσωπήσουν το ελληνικό μπάσκετ. Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και θα τα καταφέρουν. Να μείνουν όλοι υγιείς μέχρι το τέλος και είναι σίγουρο ότι θα τα δώσουν όλα για να επιστρέψει η Εθνική εκεί που της αξίζει», αναφέρει ο «Big Sofo» στο προσωπικό του site και συνεχίζει με την αναπόληση του μεγάλου ημιτελικού της Σαϊτάμα.

 

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλάς για πράγματα που έχεις βιώσει πολύ έντονα και για στιγμές τόσο δυνατές όσο αυτές που ζήσαμε όλοι μαζί στη Σαϊτάμα τέτοια μέρα, επτά χρόνια πριν. Και είναι δύσκολο γιατί είναι τόσα πολλά που πρέπει να θυμάσαι και να χωρέσεις στη μνήμη σου που ίσως… αδικήσεις στιγμές.

Νιώθω ακόμα και σήμερα πολύ περήφανος που υπήρξα μέλος εκείνης της ομάδας, που συμμετείχα σε μια από τις κορυφαίες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ. Δεν μπορώ και δεν πρόκειται να ξεχάσω όχι μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι, τη νίκη επί των Αμερικανών, αλλά όλη την πορεία μας σαν ομάδα μέχρι το τέλος αυτού του υπέροχου ταξιδιού.

Ήταν όμορφα όλα όσα ζήσαμε στην Ιαπωνία. Κερδίσαμε τους Αμερικανούς όχι καταστρέφοντας το παιχνίδι τους, αλλά παίζοντας στον δικό τους ρυθμό, αλλά αυτό που έχει σημασία μεγαλύτερη ίσως και από τη νίκη εκείνη είναι ότι αυτή η Εθνική ομάδα δεν ζει “ανεπανάληπτες” στιγμές, γιατί έχει μια συνέχεια σε υψηλό επίπεδο και πάντοτε θα είναι εκεί για να πρωταγωνιστεί».