Καμπερίδης: «Μέσα από την ομαδικότητα, έρχονται οι λύσεις»…

Ήταν εκ των κορυφαίων της εθνικής νέων ανδρών στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U20 στο Τελ Αβίβ. Όμως ο Γιώργος Καμπερίδης έδειξε μετά το τέλος του ματς κόντρα στη Σλοβενία προσγειωμένος και έβαλε την ομάδα, πάνω από το «εγώ». «Προσπαθούμε να παίξουμε όσο πιο ομαδικά γίνεται, έστω ώστε να βρούμε τις πιο εύκολες και σωστές λύσεις στην επίθεση. Αυτό ήταν που μας βοήθησε και σήμερα. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα στο παιχνίδι μας, το καταλαβαίνουμε και πιστεύω αγώνα με τον αγώνα θα διορθώσουμε τα λάθη μας και θα μειώνονται κι αυτά τα «κακά» διαστήματα», τόνισε χαρακτηριστικά, αν και τα δικά του σουτ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς.

«Τα εύστοχα αυτά σουτ ήταν στην αρχή και λειτούργησαν ίσως ως ένα κίνητρο για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να παίξουμε πιο δυνατά, να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι από την αρχή», πρόσθεσε ο Καμπερίδης, τον οποίο έτσι κι αλλιώς οι συμπαίκτες του ψήφισαν πως θα του έδιναν το τελευταίο σουτ αν ένα παιχνίδι έφτανε να κριθεί σε αυτό.

Ο ίδιος μπορεί να χαμογελάει, και ο ίδιος τον εαυτό του ψήφισε άλλωστε, αλλά ξέρει καλά πως αυτό που χρειάζεται για να προχωρήσει η ομάδα στη διοργάνωση είναι κάτι άλλο… Η αρχή έγινε και η νίκη στην πρεμιέρα έχει πάντα τη δική της ξεχωριστή σημασία. Η διοργάνωση όμως δεν τελειώνει εδώ. Δεν έχει καλά-καλά αρχίσει. «Κάναμε ένα δυνατό ξεκίνημα που μας δίνει καλή ψυχολογία, ώστε να είμαστε δυνατοί στα επόμενα παιχνίδια», συμπλήρωσε ο Έλληνας διεθνής, βλέποντας τον επόμενο αντίπαλο, που θα είναι η Πολωνία (14/7, 20.30): «Είναι μια καλή ομάδα, έχει κάποιους καλούς παίκτες και δεν πρέπει να της δώσουμε ρυθμό, όπως φυσικά δεν πρέπει και να την υποτιμήσουμε για κανένα λόγο».