Η Εθνική ανδρών ολοκλήρωσε τους αγώνες προετοιμασίας επί ελληνικού εδάφους και μετράει πλέον αντίστροφα για την έναρξη του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, στις 4 Σεπτεμβρίου. Ο άμεσος συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι, Ηλίας Καντζούρης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι προ των πυλών, αποφεύγοντας παράλληλα να θέσει μακρινούς στόχους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας που είναι προ των πυλών:

«Πρόκειται για ένα περίεργο Ευρωμπάσκετ γιατί πολλές ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Η επιτυχία από την αποτυχία μπορεί να κρύβεται σε μία λεπτομέρεια, σε μία καλή ημέρα ή σε μία απώλεια παίκτη. Σίγουρα θα είναι ένας μαραθώνιος γιατί οι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι το τέλος θα έχουν παίξει 11 παιχνίδια σε 18 ημέρες. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι να αγωνιστούν στο 100% ανά πάσα στιγμή».

Για τους στόχους που έχει η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ:

«Μιλώντας με τον κόουτς Τρινκιέρι έχουμε πει ότι στόχος μας είναι το πρώτο παιχνίδι με την Σουηδία μετά θα πρέπει να σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλο μας. Γενικά θέλουμε μόλις τελειώνει κάθε αγώνας τότε να βάζουμε σαν στόχο τον επόμενο».

Για το ελληνικό ρόστερ:

«Ήταν πολύ δύσκολη επιλογή γιατί όλα τα παιδιά που κόπηκαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό από την πρώτη ημέρα. Από την πλευρά του τεχνικού τιμ δεν υπάρχει κανένα παράπονο ως προς την προσπάθεια που κατέβαλαν. Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι οι επιλογές θα γίνουν με βάση ποιοι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν την καλύτερη χημεία κι όχι μόνο με βάση το ταλέντο που ούτως ή άλλως είναι μεγάλο. Όλο αυτό το διάστημα έγινε αξιολόγηση δεδομένων της δικής μας ομάδας αλλά και των αντιπάλων που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Κάθε επιλογή αποτελεί ρίσκο, όμως θα φανεί μέσα στο γήπεδο αν θα δικαιωθεί ή όχι».

Για τη συνεργασία του με τον Αντρέα Τρινκιέρι:

«Πρόκειται για ένα ανοικτό άνθρωπο και σύγχρονο προπονητή. Υπάρχει άψογη συνεργασία όλου του τιμ. Όλοι εργαζόμαστε για το καλό της ομάδας κι έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος».