Η ΚΑΠ δείχνει από νωρίς τις ορέξεις της για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, συμφωνώντας με έναν παίκτη που έπαιζε στην Elite League την περασμένη χρονιά, τον Θανάση Κοντό.

Ο 28χρονος φόργουορντ είχε 5,3 πόντους και 2,4 ριμπάουντ σε 14,2 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στο δεύτερο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα της χώρας με τη φανέλα της ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.

«Έπειτα από δυο αξέχαστα χρόνια στην ομάδα της ΦΕΑ, ανοίγει ένας νέος κύκλος για εμένα στην ομάδα της ΚΑΠ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή και τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και να ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και όμορφο μπάσκετ!» δήλωσε ο Κοντός μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Πέρα από τον Κοντό η ομάδα της Αγίας Παρασκευής έχει αποκτήσει ακόμα τον Λεωνίδα Γιαννούτσο από την Παναχαϊκή, ενώ έχει κρατήσει τους Γρηγόρη Παππά, Αποστόλη Παπανικολόπουλο, Βασίλη Παρασκευόπουλο, Μανώλη Λιμαντζάκη, Πολυζώη Παπαθανασίου και Μπάμπη Φωτητζόγλου.

Η ανακοίνωση της ΚΑΠ:

«Ο Θανάσης Κοντός (1995, 1.97, PF) συμφώνησε να ενταχθεί στην ανδρική ομάδα μας για την σεζόν 2023-2024!

Ο Θανάσης ξεκίνησε το μπάσκετ στον ΓΣ Αμαρουσίου και κατόπιν βρέθηκε στον ΚΑΟ Μελισσίων με τον οποίο πανηγύρισε ανόδους από την Β΄ΕΣΚΑ στην Γ’ Εθνική και κατέγραψε συμμετοχή στην Β’ Εθνική. Το 2021-2022 ήταν από τους πρωταγωνιστές της ανόδου της ΦΕΑ Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από την Β Εθνική στην Α2 ενώ την σεζόν 2022-2023 αγωνίστηκε στην Α2 με τα χρώματα της ΦΕΑ καταγράφοντας 29 αγώνες (ΜΟ 14’ ανά αγώνα), 153 πόντους και 70 ριμπάουντ.

Καλωσόρισες στην ομάδα μας Θανάση!».