Καραγιαννίδης: «Πλέον, παλεύουμε μέχρι τέλους»

Η απόδοση της Αναγέννησης Φλόγας στον αγώνα με τον Δούκα περισσότερο ενθάρρυνε, παρά απογοήτευσε τον Νεκτάριο Καραγιαννίδη, που είδε την ομάδα του να παλεύει μέχρι τέλους τον αγώνα, παρά τις απουσίες τεσσάρων παικτών (Ντάλλης, Κυργιώτης, Αποστολίδης, Μπασδάνης).

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο αν και παραταχθήκαμε με αρκετές απουσίες, τα πήγαμε πάρα πολύ καλά» λέει ο Νεκτάριος Καραγιαννίδης. «Στο 36’ ήμασταν τρεις πόντους επάνω στο σκορ και διεκδικούσαμε με μεγάλες αξιώσεις τη νίκη. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά χάσαμε τη συγκέντρωση μας με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολλές λάθος επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στα τελευταία δύο λεπτά κάναμε τέσσερα λάθη και βάλαμε μόνο δύο πόντους. Από την άλλη, η αντίπαλη ομάδα ήταν εύστοχη από τη γραμμή των βολών και έτσι έφτασε στη κατάκτηση του ροζ φύλλου».

Ο προπονητής της Αναγέννησης είπε ακόμα για την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες: «Σε αυτό το μικρό διάστημα που βρίσκομαι στη Φλόγα εννοείται πως δεν μπορώ να κάνω θαύματα. Εκεί που επικεντρώθηκα ήταν στο να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας και οι παίκτες να πιστέψουν στη παραμονή. Επίσης δώσαμε έμφαση στην αμυντική λειτουργία γιατί σχεδόν σε κάθε αγωνιστική δεχόμασταν κατά μέσο όρο 80 με 90 πόντους. Σε αυτά τα δύο πράγματα έχουμε βελτιωθεί σημαντικά, κάτι που οφείλεται στη πολύ σκληρή δουλειά που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Πλέον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι».

Αυτή τη βδομάδα η Αναγέννηση θα κερδίσει χωρίς ιδρώτα δύο βαθμούς, αφού έχει το ρεπό για τον αγώνα με τη Χαλκηδόνα, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον Καραγιαννίδη να δουλέψει περισσότερο με την ομάδα… Από σήμερα κιόλας επέστρεψαν και οι τέσσερις παίκτες που απουσίασαν από τον αγώνα με τον Δούκα, ενώ την Πέμπτη η Αναγέννηση θα αντιμετωπίσει σε φιλικό τον Ιωνικό Ιωνίας (18:00) και το Σάββατο τη Δόξα Πευκών (14:00).

Πηγή: northbasket.gr