Καρακώστας: «Το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα»

Την περασμένη σεζόν η Ενωση Ιλίου κατάφερε πολλά παραπάνω από όσα αρχικά φανταζόταν. Φέτος όμως τα πράγματα διαφοροποιούνται αφού το πρωτάθλημα γίνεται πιο ανταγωνιστικό έχοντας 22 αγωνιστικές.  O Φώτης Καρακώστας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την Ενωση Ιλίου αλλά και το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών…

Αναλυτικά:

Για τη περσινή χρονιά της Ένωσης Ιλίου στη Γ’ Eθνική

«Ήταν μία πολύ καλή σεζόν, καθώς πήγαμε παραπάνω απ’ ότι φανταζόμασταν. Αρχικά στόχος ήταν η γρήγορη σωτηρία, όμως παιχνίδι με το παιχνίδι είδαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Τερματίσαμε στην τρίτη θέση που την θεωρώ άκρως τιμητική».

Για τους φετινούς στόχους

«Το ρόστερ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί κι έτσι δεν μπορούμε να πούμε ότι θέτουμε κάποιο στόχο. Φέτος περιμένω να γίνει το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην ιστορία της Γ’ Eθνικής. Από τις δώδεκα ομάδες οι οκτώ είναι πολύ δυνατές, καθώς έχουν πλούσια ρόστερ, καλούς προπονητές και έχουν διαθέσει για τα δεδομένα της εποχής αρκετά χρήματα. Περιμένω ένα πρωτάθλημα που μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα είναι αμφίρροπο. Με τις 22 αγωνιστικές πλέον το κάθε λάθος θα μετράει γιατί θα είναι δύσκολο να καλυφθεί. Εκτός αυτού οι ομάδες που σκέφτονται το μέλλον κι όχι μόνο το τώρα θα πρέπει να αρχίσουν να εμπιστεύονται και νέους παίκτες. Από του χρόνου οι ομάδες θα είναι αναγκασμένες να έχουν στη δωδεκάδα τους τέσσερις παίκτες κάτω των 20».

Για το Διεθνές Σεμινάριο “Αθήνα 2011”

«Ο ΣΕΠΚ κάνει μία σημαντική προσπάθεια να βοηθήσει τους προπονητές όχι μόνο με το Διεθνές Σεμινάριο αλλά και με τα τοπικά. Με βοηθάνε πολύ. Είναι σημαντικό ότι ακούω διαφορετικές απόψεις από πολλούς καταξιωμένους συναδέλφους. Γενικά ένα σεμινάριο δεν προσφέρει μόνο γνώσεις αλλά και τροφή για σκέψη. Γεμίζεις ιδέες, επιβεβαιώνεις κάποια πράγματα που ήδη γνωρίζεις, ενώ παράλληλα βλέπεις και μία άλλη οπτική. Πρώτη φορά που παρακολούθησα Σεμινάριο ήταν το 1993 όταν ήμουν ακόμα αθλητής, ενώ από το 2000 κι έπειτα παρακολουθώ ανελλιπώς».