Κασαμπαλής: «Παίξαμε… μπασκετάρα!»

Δεν θα μπορούσε να κλείσει ιδανιτκότερα τον πρώτο γύρο αφού κατάφερε να επικρατήσει ενός ισχυρού αντιπάλου. Ο λόγος για την ΑΕΚ Αργους που επιβλήθηκε του Ρεθύμνου κάνοντας την έκπληξη της περασμένης αγωνιστικής.

Η δουλειά του μέσα στο γήπεδο τις περισσότερες φορές δεν αποτυπώνεται στους αριθμούς. Παρόλα αυτά η συμβολή του σε κάθε παιχνίδι είναι σημαντική, ενώ παράλληλα στο σαββατιάτικο ματς κλήθηκε να καλύψει το κενό του Ιβάν Καρτέλο. Ο Τάσος Κασαμπαλής πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι αφήνοντας πολλές… υποσχέσεις.

«Είχαμε πει ότι ο καθένας θα έκανε αυτό που έπρεπε μέσα στο γήπεδο είτε παίζαμε για πέντε είτε για 40 λεπτά. Παράλληλα, είχαμε και μία σημαντική απουσία, αυτή του Καρτέλο. Ομως και το Ρέθυμνο δεν έχει δυνατούς ψηλούς, κυνηγάει περισσότερο το τρίποντο», σχολίασε αρχικά για το ματς ο 27χρονος σέντερ και συνέχισε:

«Εκανε πολύ καλή δουλειά και ο Παπαντωνίου, ο οποίος εδώ και δύο μήνες πηγαίνει… σούπερ. Ακόμη, ο Γκιζόγιαννης, ο Λιούις και ο Ράπτης ήταν εκπληκτικοί σε συνδυασμό με τον πολύ καλό διαχειρισμό του κόουτς. Κάναμε ότι είχαμε πει στο σκάουτιγκ για να κάνουμε μία εύκολη νίκη. Παίξαμε… μπασκετάρα! Ημασταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι και δεν τους αφήσαμε περιθώρια να αντιδράσουν καθόλου.  Η άμυνα μας αποδεικνύεται του δυνατό μας χαρτί. Από την άλλη υπήρχε και το κίνητρο, όπως και με τον ΚΑΟΔ, αλλά τελικά εκεί δεν μας βγήκε το παιχνίδι».

«Περισσότερες νίκες»

Πρώτος στόχος επιτεύχθει… Οι εφτά νίκες στον πρώτο γύρο είναι πλέον γεγονός. Ποιος είναι λοιπόν ο αμέσως επόμενος; «Συνεχίζουμε όπως είμαστε. Εχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα, στην προπόνηση, στα αποδυτήρια, στο γήπεδο. Ουσιαστικά ο ένας είναι για τον άλλο. Ακόμα και τα παιδιά με εμπειρία όπως ο Καρτέλο, ο Λιούις και ο Γκιζόγιαννης, είναι κοντά μας και να μας συμβουλέψουν, ώστε να γίνουμε καλύτεροι εμείς, δεν υπάρχουν βεντετισμοί.  Ολο αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Πλέον, έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα μας και πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο θα κάνουμε περισσότερες από εφτά νίκες».

«Να παρουσιαστούμε σοβαροί»

Για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο η ΑΕΚ Αργους καλείται να παίξει στην έδρα της, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον «πληγωμένο» Αρκαδικό, καθώς μετρά πέντε συνεχόμενα ανεπιτυχή  αποτελέσματα: «Σίγουρα θα προτιμούσαμε να είχαν κερδίσει το παιχνίδι στην Ερυθραία, αλλά και οι συνεχόμενες ήττες του Αρκαδικού  κάνουν το έργο ακόμα πιο δύσκολο για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάσος Κασαμπαλής και συνέχισε:

«Σίγουρα έχουμε δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας, το παιχνίδι θα γίνει και μία μέρα νωρίτερα, ενώ έχουμε και κάποια μικροπροβλήματα. Ο Ράπτης μπορεί να προπονείται (σ.σ ελαφρύ διάστρεμμα), αλλά δεν είναι 100% έτοιμος, ενώ και ο Καρτέλο δεν ξέρουμε ακόμα αν θα συμμετάσχει. Ερχόμαστε και με τον… αέρα από τη νίκη επί του Ρεθύμνου.  Αν παρουσιαστούμε το ίδιο σοβαροί και επιστρέψει και ο Καρτέλο τότε θα νικήσουμε.  Μπορούμε να κερδίσουμε και να χάσουμε από τους πάντες. Αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό του πρώτου γύρου, τότε δεν είχαμε δέσει, τα παιδιά (Καρτέλο, Λιούις και Γκιζόγιαννης) δεν έκαναν μαζί μας ούτε ένα μήνα προπόνηση».

 «Μου έδειξε ο κόουτς εμπιστοσύνη»

Μέχρι τώρα ο δρόμος για τον 27χρονο σέντερ δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς βρέθηκαν αρκετές αναποδιές. Τότε ήρθε στη ζωή του η ΑΕΚ Αργους: «Δεν θα μπορούσε να μου τύχει κάτι καλύτερο. Αναζητούσα μία ευκαιρία, μία ομάδα για να κάνω μία νέα αρχή. Οταν έκλεισα στην ΑΕΚ ήξερα ότι θα αγωνίζομαι στη Β’ εθνική, έπειτα ήρθε η Α2. ».

Οσον αφορά τη δική του παρουσία μέσα στο παρκέ, ο Κασαμπαλής αναφέρει: «Κάνω ότι ζητά ο προπονητής από εμένα. Αν θεωρήσει ότι πρέπει να παίξω 30 λεπτά θα το κάνω, αν πάλι κρίνει ότι πρέπει να αγωνιστώ 10 θα παίξω 10. Οσο βρίσκομαι μέσα στο παρκέ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο προπονητής μου έδειξε εμπιστοσύνη γιατί θα μπορούσε να βάλει πεντάρι τον Γκιζόγιαννη. Αυτό που θέλω εγώ είναι να γνωρίζει ο κόουτς ότι άμα έρθει κάποια δύσκολη στιγμή ότι μπορεί να με χρησιμοποιήσει. Εγώ απλά περιμένω να μου δοθούν οι ευκαιρίες, όπως άλλωστε γίνεται, και να τις αρπάζω».

Η αξιόλογη πορεία των Αργιτών στο μεγαλύτερο ποσοστό πιστώνεται στον Κώστα Οικονομάκη: «Αν δεν υπήρχε ο Οικονομάκης θα ήταν ακόμα μία ερασιτεχνική ομάδα, δεν θα είχε φτάσει η ομάδα σε αυτό το επίπεδο.  Σίγουρα και ο πρόεδρος ο Νίκος Γρίμάνης έχει βοηθήσει τα μέγιστα, αλλά και πάλι το μεγαλύτερο έργο είναι του προπονητή. Χάρη στην πολύ δουλειά η ομάδα ανέβηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια στην Α2.  Από τη Γ’ στη Β και τώρα στην Α2. Ακόμα και τώρα εφτά νίκες στον πρώτο γύρο δεν είναι λίγο κατόρθωμα.  Πήρε παιδιά που έκαναν παράλληλα και άλλες δουλειές, ασχολήθηκε μαζί τους, τους βοήθησε με αποτέλεσμα να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο.