Καστρίτης: «Οι χαμένες ευκαιρίες δεν ξαναπαρουσιάζονται»

Ο Αρκαδικός παρότι για 38 λεπτά έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει στο τέλος τη νίκη επί των Ικάρων Σερρών πληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον εφησυχασμό του. Μια μέρα μετά ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε σε αυτό το παιχνίδι λέγοντας πως η κούραση οδήγησε σε λάθος αποφάσεις, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια:

«Ήταν εξαρχής ένα δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας, απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους τη φετινή χρονιά. Παρόλα αυτά, θεωρώ πώς είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και αυτό φάνηκε από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο, κάναμε αυτό που είχαμε ζητήσει βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ και κυρίως στην άμυνα,  το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να τρέξουμε και να σημειώσουμε αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό.

Αυτό μας έδωσε μία καλή διαφορά στο τέλος του παιχνιδιού, την οποία δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η έμπειρη ομάδα των Σερρών και στο τέλος δίκαια κέρδισε το παιχνίδι. Για αυτό θέλουμε να τους συγχαρούμε για τη νίκη τους.

Εμείς δυστυχώς από ότι φάνηκε, κουραστήκαμε, πράγμα που μας οδήγησε να μην έχουμε καθαρό μυαλό για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις σε άμυνα και επίθεση. Έχουμε ξαναπεί ότι είμαστε μία νέα ομάδα, που χτίζεται εβδομάδα-εβδομάδα και παιχνίδι με παιχνίδι. Σίγουρα παρουσιαστήκαμε πολύ καλύτεροι και βελτιωμένοι, όμως το πρωτάθλημα τρέχει, τα παιχνίδια περνάνε, χαμένες ευκαιρίες δεν ξαναπαρουσιάζονται και στο τέλος το μόνο που μετράει είναι τα αποτελέσματα.

Παρόλες τις συνθήκες, πρέπει να βρούμε τρόπο μαζί με τα παιδιά, να διαχειριζόμαστε διαφορές που παίρνουμε μέσα στο παιχνίδι, ακόμα και όταν είμαστε κουρασμένοι για να παίρνουμε νίκες, που είναι υπερπολύτιμες για την πορεία του πρωταθλήματος.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Όσο στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι και αν είμαστε από το τελικό αποτέλεσμα και κυρίως από τον τρόπο που αυτό ήρθε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας είναι ένας μαραθώνιος, που απαιτεί συνεχή προσπάθεια και βελτίωση και που στο τέλος θα δικαιωθούν οι ομάδες που θα έχουν διάρκεια. Δεν σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε
τη σκληρή δουλειά στο γήπεδο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που σχεδόν γέμισε το γήπεδο στηρίζοντας μας από την αρχή μέχρι το τέλος. Παράλληλα, θέλω να ζητήσω ένα συγγνώμη από όλους μας, γιατί δεν τους δώσαμε τη χαρά της νίκης».