Καστρίτης: «Συνεχώς μαθαίνουμε»

Πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου από πολλούς ο Αρκαδικός θεωρούνταν ως φαβορί για τον υποβιβασμό στο σκληρό πρωτάθλημα της Α2. Η διοίκηση των Αρκάδων εμπιστεύτηκε το τιμόνι στον Γιάννη Καστρίτη, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν ως head coach σε ομάδα Εθνικής κατηγορίας έχει καταφέρει να κερδίσει άκρως κολακευτικά σχόλια για τον τρόπο δουλειάς του και τις γνώσεις του. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για την μέχρι τώρα πορεία του Αρκαδικού αλλά και για την πρωτόγνωρη εμπειρία του ως πρώτος προπονητής.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας (79-71):

“Ήταν ένα από τα παιχνίδια που έχουν την ταμπέλα του “πρέπει”, καθώς είναι ένας αγώνας στην έδρα μας και κάθε εντός έδρας ματς πρέπει να το κερδίζουμε και δεύτερον γιατί απέναντι μας είχαμε μία ομάδα με ίδιους στόχους. Η νίκη ήταν επιτακτική. Αυτό μας άγχωσε λίγο στην αρχή. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αμυντικά όπως θα έπρεπε αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά ηρέμησαν έπαιξαν όπως πρέπει και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη”.

Για την πορεία του Αρκαδικού που έχει βάλει τις βάσεις για την σωτηρία:

“Εμείς φέτος ξεκινήσαμε λίγο καθυστερημένα το χτίσιμο της ομάδας. Παρά τις δυσκολίες η διοίκηση για ακόμα μία χρονιά προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό και έστω την τελευταία στιγμή καταφέραμε να στήσουμε ένα σύνολο αποτελούμενο από νεαρά παιδιά αλλά και έμπειρους παίκτες. Στόχος μας εξαρχής ήταν να δίνουμε το 100% σε κάθε προπόνηση και παιχνίδι. Αυτό ζητάμε από τα παιδιά και μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ελπίζω να έχουμε υγεία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και τότε θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Σε καμία περίπτωση προφανώς και δεν έχουμε εξασφαλίσει την σωτηρία μας είναι νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι τέτοιο και θα χρειαστούμε ακόμα περισσότερη προσπάθεια και συγκέντρωση στην συνέχεια”.

Για την μέχρι τώρα εμπειρία του ως πρώτος προπονητής στην Α2:

“Σίγουρα πρόκειται για μία πρωτόγνωρη εμπειρία την οποία μου έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω ο πρόεδρος, κύριος Μιχάλης Σμυρνιώτης, και η διοίκηση της ομάδας. Τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό γιατί η προσπάθεια που κάνουν σε τόσο δύσκολους καιρούς είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα και μας κάνουν να νιώθουμε μεγάλη ασφάλεια. Από εκεί και πέρα έχω την τύχη και την χαρά να συνεργάζομαι με παίκτες που με τον τρόπο δουλειάς τους έχουν καταφέρει να κάνουν την καθημερινότητα μας στο γήπεδο ευχάριστη και το έργο μας πιο εύκολο. Μέσα σε όλη αυτή τη προσπάθεια που γίνεται δεν είμαι μόνος μου, καθώς έχω την καθημερινή βοήθεια και στήριξη του άμεσου συνεργάτη μου, Μπάμπη Αλεξόπουλου, τον οποίο και ευχαριστώ. Είναι μία κατάσταση, στην οποία συλλέγουμε καθημερινά εμπειρίες και συνεχώς μαθαίνουμε”.