basketball-hong-kong_71641_990x742Για λίγη ώρα οι κανόνες καλής…γειτονίας θα ξεχαστούν και Κομοτηνή και Ξάνθη θα δώσουν τη δική τους «μάχη» με τον νικητή να «αγγίζει» το όνειρο της ανόδου. Αυτό είναι και το παιχνίδι το οποίο τραβάει το ενδιαφέρον των περισσότερων της Γ΄ Εθνικής στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής αν και βαθμολογικά ενδιαφέρει για τη κορυφή και το Ανατόλια- Μαντουλίδης. Με τους παίκτες πάντως του κολεγίου να είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ κοντά στην επιστροφή τους στη Β΄ Εθνική όντας στη πρώτη θέση, αν και μια δυσκολία αναμένεται να την έχει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου(όπως και στον πρώτο γύρο) λόγω και του μαχητικού χαρακτήρα του αντιπάλου.

Επιστρέφοντας στο ντέρμπι στη Κομοτηνή προγνωστικά δεν υπάρχουν, με την έννοια ότι και οι δύο ομάδες έχουν δείξει ένα πολύ δυνατό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και πως είναι ικανές για όλα όταν βρεθούν σε καλή μέρα. Στον πρώτο γύρο, η ομάδα της Ξάνθης είχε κερδίσει με 74-57 και στην Κομοτηνή ευελπιστούν να έχουν κοντά τους τον κόσμο τους ώστε μαζί να μπορέσουν να κάνουν την ανατροπή (έχουν έναν βαθμό λιγότερο δια την ώρα)και να αποκτήσουν άλλη μια ευκαιρία στη Β΄ Εθνική.

Οι παίκτες της Ευκαρπίας έχουν αρκετά επικίνδυνο… δρόμο προκειμένου να παραμείνουν δεύτεροι και το πρώτο «εμπόδιο» είναι οι Τιτάνες Δράμας τους οποίους θα τους αντιμετωπίσουν μάλιστα εκτός έδρας. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να πάρουν την 18η φετινή τους νίκη και έχουν πολλές πιθανότητες να το πετύχουν αλλά δεν θα είναι εύκολο αφού οι παίκτες του Νίκου Γρηγοριάδη θα παίξουν στο γήπεδο τους και χωρίς άγχος και πίεση κάτι πάρα πολύ σημαντικό σε μια αναμέτρηση.

Στα άλλα ματς, έχουμε ντέρμπι «συγκατοίκων» με στόχο την πεντάδα στη Περαία ανάμεσα στον Ζέφυρο και τον Ιωνικό Ιωνίας, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται μαζί στη πέμπτη θέση όμως μόνο μια θα παραμείνει εκεί μετά την Κυριακή το βράδυ. Στη πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση πάντως, η ομάδα του Βασίλη Αγγέλη είχε δυσκολευτεί αλλά είχε επικρατήσει του αντιπάλου της με 72-70.

Ένα άνετο απόγευμα αναμένεται να έχει, εκτός απροόπτου, ο Μακεδονικός έστω κι αν παίζει εκτός έδρας, αντιμετωπίζοντας τον Απόλλων Αρναίας ενώ δεν αναμένεται να έχει μεγάλες δυσκολίες και η ομάδα της Αγ. Βαρβάρας Καβάλας η οποία παίζει επίσης εκτός έδρας, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα  της 24ης αγωνιστικής:

Απόλλων Αρναίας – Μακεδονικός (Αρναίας, 18:00)
Τιτάνες Δράμας – Ευκαρπία (ΔΗΓΑ Δράμας, 18:00)
Μαντουλίδης – Ανατόλια (Μαντουλίδη, 18:00)
Ζέφυρος – Ιωνικος Ιωνίας (ΔΓ Περαίας, 18:00)
Κομοτηνή  – Ασπίδα Ξάνθης (ΔΑΚ Κομοτηνής, 18:00)
Εθνικός Αλ/πολης – Αγ. Βαρβάρα (Αλ/πολης, 18:00)