Κι επίσημα Δεμέναγας στην ΑΕΚ…

Στα χέρια ενός έμπειρου στην ανάδειξη ταλέντων περνά το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΑΕΚ. Ο Αχιλλέας Δεμέναγας είναι κι επίσημα πλέον υπεύθυνος του νεοσύστατου τμήματος ανάπτυξης ταλέντων της Ένωσης, όπως γνωστοποίησαν οι «κιτρινόμαυροι» με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν. Ο… γάμος των δύο πλευρών είχε γίνει εδώ και μέρες και το μόνο που απέμενε ήταν το τυπικό σκέλος, της επισημοποίησής του δηλαδή, κάτι που έκανε η ΑΕΚ λίγες μέρες πριν την αναχώρηση για το Κλίβελαντ οι  Βαγγέλης Ζιάγκος και Αχιλλέας Δεμέναγας, προσκεκλημένοι από τους Καβαλίερς για να παρακολουθήσουν από κοντά το καλοκαιρινό καμπ της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την έναρξη της συνεργασίας με τον Δεμέναγα αναφέρει:
«Η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον κ. Αχιλλέα Δεμέναγα στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της παραγωγικής διαδικασίας της ΑΕΚ, η οποία για σειρά ετών αποτελούσε μία από τις κορυφαίες σχολές Μπάσκετ στη χώρα.

Ο κ. Δεμέναγας αναλαμβάνει το νέο πόστο του Υπευθύνου Ανάπτυξης Ταλέντων που θεσμοθετείται με σκοπό την αναδιοργάνωση των τμημάτων Υποδομής.

Ο κ. Δεμέναγας είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην Προπονητική Καλαθοσφαίρισης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη “Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης”, ενώ έχει πλούσια δράση ως προπονητής στην ανάδειξη νεαρών Καλαθοσφαιριστών, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση και την εμπειρία του και ως πρώην επαγγελματίας αθλητής στην Α1 και μέλος των Εθνικών Ομάδων Παίδων, Εφήβων, Ελπίδων και Β’ Ανδρών».