Κοκκινόπουλος: «Θα γίνει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα»

Ο νέος προπονητής της ΧΑΝΘ, Σωτήρης Κοκκινόπουλος, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ Web Radio για το στόχο της νέας χρονιάς, αλλά και το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. 

Για το στόχο της ΧΑΝΘ τη νέας σεζόν: «Πρώτος μας στόχος είναι να πλασαριστούμε μέσα στις 4 θέσεις των play-offs και μετά ό,τι καλύτερο μπορεί αν γίνει. Η ομάδα παραμένει νέα, εκτός από δύο παιδιά που είναι λίγο μεγαλύτερα σε ηλικία, αλλά πολύ έμπειρα. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι σε μια ηλικία 17-22 ετών, οπότε κρατάμε και το νεανικό μας πνεύμα και σε κάθε περίπτωση θέλουμε να παίξουμε ένα όμορφο μπάσκετ. Η ΧΑΝΘ παραδοσιακά είναι μια ομάδα που προσελκύει τους ουδέτερους φιλάθλους και θέλουμε να βελτιωθεί αυτό ακόμη περισσότερο φέτος, να παίζουμε ένα σύγχρονο, όμορφο και δυναμικό μπάσκετ».

Για τις ευκαιρίες που δίνουν στα νέα παιδιά: «Ένας καλός παμπαίδας μπορεί να παίξει με το παιδικό, ένας καλός παίδας με το εφηβικό και ένας καλός έφηβος με το ανδρικό τμήμα. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα στην ομάδα μας. Στους παίδες έχουμε αυτήν τη στιγμή τον Επαμεινώνδα που είναι στην προετοιμασία της Εθνικής παίδων, είχαμε μέχρι πρόσφατα τον Χιτικούδη στην Εθνική εφήβων και είχαμε και στην Εθνική παμπαίδων ένα παιδί. Όλα αυτά τα παιδιά, μαζί με όλα τα υπόλοιπα φυσικά, θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να παίξουν στο επίπεδο που μπορούν να σταθούν. Όσον αφορά την ανδρική ομάδα, έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις ότι θέλουμε πάντα στην 12άδα να υπάρχουν 2 έφηβοι και με το ουσιαστικό της συμμετοχής, να δώσουμε δηλαδή την ευκαιρία σε ένα ταλαντούχο παιδί να μάς δείξει τι μπορεί να κάνει και πού μπορεί να φτάσει».

Για το αν ξέρουν τα παιδιά που έρχονται στην ομάδα την ιστορία της ΧΑΝΘ: «Φροντίζουμε να το επικοινωνούμε αυτό πριν έρθουν τα παιδιά, σε κάθε επικοινωνία μας. Τους δίνουμε να καταλάβουν οτιδήποτε έχει να κάνει με το γήπεδο και τις συνθήκες που έχει να παρέχει η δική μας ομάδα, αλλά και την ιστορία του συλλόγου. Υπάρχει και το Μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ που είναι ένα ιστορικό μέρος και ένα σημείο αναφοράς για το μπάσκετ στην πόλη μας και πανελληνίως. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε στην πράξη είναι να δίνουμε τις ευκαιρίες στα παιδιά, οπότε και τα επόμενα παιδιά που πιθανότατα να θέλουν να ‘ρθουν στην ομάδα μας θα έχουν συγκεκριμένα παραδείγματα παικτών που ήρθαν και είδαν στην πράξη ότι τους δώσαμε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία».

Για το νέο σύστημα διεξαγωγής στη Β’ Εθνική: «Είναι με την καλή έννοια προκλητικό το νέο σύστημα. Στο δικό μας όμιλο είμαστε 11 ομάδες και το γεγονός ότι υπάρχουν play-offs και play-outs κάνει όλα τα παιχνίδια ενδιαφέροντα, κάθε αποτέλεσμα. Πέρυσι, από ένα σημείο και μετά υπήρχαν ομάδες βαθμολογικά αδιάφορες, αλλά βέβαια εννοείται πως έπαιξαν όλα τα παιχνίδια για τη νίκη μέχρι το τέλος. Από φέτος, δίνεται το κίνητρο στους παίκτες να «κυνηγούν» μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Είναι καλύτερο το σύστημα με play-offs και play-outs. Όταν έχουμε 4 ομάδες που θα μπουν στα play-offs και, εκτός του τελευταίου που υποβιβάζεται απευθείας, έχουμε άλλες 4 που θα βρεθούν στα play-outs, μόνο ο 5ος και ο 6ος δε θα μπουν σ’ αυτήν τη διαδικασία. Αλλά δε θα είναι μακριά ο 5ος με τον 7ο, μπορεί να υπάρχει και μια τριπλή ισοβαθμία. Θα γίνει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα σε κάθε επίπεδο».