Κοσμάτος: «Ξεκάθαρος στόχος η παραμονή»

Στηριζόμενος μόνος σε γηγενείς παίκτες και χωρίς καμία μεταγραφή ο ΓΣ Βόλου δίνει τη μάχη του να κρατηθεί στη Γ’ εθνική. Χθες (12/2) η ομάδα της Μαγνησίας έκανε σημαντικό βήμα σωτηρίας, καθώς στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής επικράτησε της Αλεξάνδρειας με 67-57. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Κοσμάτος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την πορεία της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στο μπάσκετ της Μαγνησίας που κόντρα στις εποχές δείχνει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί της Αλεξάνδρειας (67-57):

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι από αυτά που κρίνουν μία κατηγορία. Βάλαμε μία ομάδα που θέλουμε από κάτω, καθώς την έχουμε κερδίσει 2 φορές και πλέον θα παλέψουμε να βάλουμε ακόμα μία. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη παρότι είχαμε άγχος και τραυματισμούς. Σκεφτείτε ότι κι εγώ δουλεύω στη Κεφαλονιά κι έρχομαι Πέμπτη και Παρασκευή για να κάνω τις προπονήσεις. Στο αγωνιστικό κομμάτι κόντρα στην Αλεξάνδρεια είχαμε το πάνω χέρι από την αρχή πηγαίνοντας μέχρι και 20 πόντους μπροστά. Μετά παρότι μας έπαιξαν καλύτερη άμυνα καταφέραμε και διατηρήσαμε τη διαφορά στους 10».

Για τους στόχους του ΓΣ Βόλου στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής Βορρά:

«Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα έχουμε ένα κενό δύο εβδομάδων και μετά  υποδεχόμαστε το Άργος Ορεστικό σε ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Με νίκη θα κάνουμε βήμα παραμονής. Γενικά έχουμε πέντε παιχνίδια μέσα στην έδρα μας και θα παλέψουμε να τα κερδίσουμε όλα. Ξεκάθαρος στόχος μας είναι η παραμονή, όμως θέλουμε να δώσουμε χρόνο σε παιδιά από τις ακαδημίες για να παίξουν γιατί εκεί στηριζόμαστε ως ομάδα. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ υπάρχει μόλις ένα παιδί που είναι 30 ετών. Έχουμε μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια».

Για το μπάσκετ στη περιοχή του Βόλου:

«Εκτός από το γυναικείο μπάσκετ που είχε τον Ολυμπιακό στην Α1 στους άντρες η Μαγνησία έχει καιρό να κάνει κάτι καλό. Η έλλειψη οικονομικών πόρων στοιχίζει πολύ. Το ευχάριστο είναι ότι σε αυτές τις άσχημες οικονομικές συνθήκες πιστεύω ότι η Νίκη Βόλου θα βγει στην Α2 και η Μεταμόρφωση έχει πολλές ελπίδες να ανέβει στη Β’ εθνική. Φέτος φαίνεται να πηγαίνουμε καλά. Άμα σωθούμε κι εμείς θα είναι ιδανικό για τη Μαγνησία».