Κουτουξίδης: «Ανυπομονούμε ν’ αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε»

Η Γέφυρα επιβλήθηκε (67-58) εκτός έδρας του Πανσερραϊκού, κάνοντας το 3-1 στη μεταξύ τους σειρά και παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση των play-off του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής. Ο γκαρντ-φόργουορντ των Θεσσαλονικιών, Νίκος Κουτουξίδης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της Γέφυρας: «Από την αρχή που ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια ήθελα να την υποστηρίξω. Είχα ξαναπαίξει τη σεζόν 2018-19 στη Γέφυρα και ήξερα πώς είναι και τα παιδιά που θέλουν να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Απ’ την πρώτη στιγμή που φτιάχτηκε η ομάδα ήξερα ότι θα κάνει καλά πράγματα, γιατί και αξιότιμα είναι τα παιδιά και καλοί παίκτες και καλοί χαρακτήρες. Η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά και νομίζω το απέδειξε και με πράξεις. Φτάσαμε μέχρι εδώ, σχετικά χωρίς δυσκολίες και με πολλή προσπάθεια».

Για το Βίκος Ιωαννίνων – Δόξα Λευκάδας, απ’ όπου θα προκύψει ο επόμενος αντίπαλός τους: «Με τον Βίκο είχαμε παίξει κι ένα φιλικό στην αρχή της χρονιάς, αλλά δεν είχαμε όλους τους παίκτες που έχουμε τώρα. Ξέρουμε γενικά πώς παίζουν. Από ‘κει και πέρα, δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη προτίμηση, όποια ομάδα καταφέρει και κερδίσει είναι καλοδεχούμενη, θα ετοιμαστούμε γι’ αυτήν. Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας, ό,τι προκύψει. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Θέλουμε πάρα πολύ να έρθει αυτός ο αγώνας, με όποιαν ομάδα κι αν είναι, για ν’ αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, όχι μόνο στον όμιλό μας, αλλά γενικά στο Βορρά».

Για τη διαφορά των μπάτζετ στις πρώτες τέσσερις ομάδες σε 3ο και 4ο όμιλο: «Το ότι υπάρχει μια διαφορά με τα μπάτζετ, όντως ισχύει. Από ‘κει και πέρα, για ‘μένα δε μετράει καθόλου αυτό, εγώ δεν κοιτάζω το μπάτζετ των άλλων ομάδων. Θεωρώ ότι οι ομάδες φαίνονται καταρχάς απ’ τους παίκτες που έχουν και το πώς βρίσκονται μεταξύ τους. Εμείς στη Γέφυρα μπορεί να μην έχουμε το μπάτζετ οποιαδήποτε άλλης ομάδας που είναι στο Νότο για παράδειγμα, αλλά έχουμε βρεθεί τόσο καλά μεταξύ μας και κάθε μέρα μέρα είμαστε όλοι στο γήπεδο καλά, δεν υπάρχει εγωισμός, έχουμε πείσμα για το κάθε ματς που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε».

Για το αν πιστεύουν στην άνοδο: «Η αισιοδοξία φυσικά και υπάρχει. Δεν ξεκινήσαμε στην αρχή της χρονιάς με υποτιμητικό στόχο, αλλά με το να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε, γιατί τα παιδιά γενικά είναι πολύ ανταγωνιστικά και θέλουν να πάνε όσο ψηλότερα γίνεται. Και πέρυσι η Γέφυρα κατέληξε πάλι πολύ ψηλά, τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί σ’ αυτήν την κατηγορία και αυτό βγαίνει κυρίως και απ’ τη χημεία μας, αλλά κυρίως απ’ τη διοίκηση. Στηρίζει πάρα πολύ αυτήν την προσπάθεια, απ’ τον πρόεδρο μέχρι και το τελευταίο μέλος είναι συνέχεια δίπλα μας και ό,τι θέλουμε το υποστηρίζουν και με το παραπάνω. Μ’ αυτήν τους την προσπάθεια παίρνουμε κι εμείς δύναμη και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα».