Κουτσογιάννης: «Νιώθω πολύ γεμάτος, δεν θα φύγω από το μπάσκετ»

Το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στην Ασπίδα Ξάνθης και Σταυρούπολη ήταν και το τελευταίο της σεζόν. Οχι μόνο για τον σύλλογο αλλά και για τον Απόστολο Κουτσογιάννη, καθώς ο 39χρονος αθλητής αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. 

Ο πρώην πλέον αρχηγός της θρακικής ομάδας «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» μιλώντας για τα συναισθήματά του, της στιγμές που ξεχώρισε από την καριέρα του, αλλά και την απόσυρση της φανέλα τους. 

Στο πώς νιώθει: «Νιώθω πολύ γεμάτος με όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Η απόφασή μου ήταν πολύ συνειδητοποιημένη. Το είχα αποφασίσει απ’ την αρχή της χρονιάς και είχα πει ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος μου χρόνος. Τερμάτισα υγιής, όπως πρέπει σε όλους τους αθλητές. Όλα πήγαν καλά».

Στην απόσυρση της φανέλας με το Νο.11 απ’ την Ασπίδα Ξάνθης: «Πραγματικά δε μπορούσα να το φανταστώ. Ήταν κάτι το μοναδικό, συγκινήθηκα πάρα πολύ. Ειδικά και στο επίπεδο το δικό μας που δεν είμαστε στην Α1 και είναι πιο χαμηλά τα «στρώματα», ήταν άκρως τιμητικό για ‘μένα και ευχαριστώ θερμά την ομάδα μου γι’ αυτό».

Στις στιγμές που ξεχωρίζει στην καριέρα του: «Στο νούμερο 1 θα έβαζα την άνοδο με την Α.Σ. Ξάνθη BF από τη Β’ Εθνική στην Α2 (2002-03). Ωραία χρονιά είχαμε και με τον Αρκαδικό το 2008-09 που ανέβηκε πάλι η ομάδα στην Α2. Τέλος, τα χρόνια στην Ασπίδα που κατακτήσαμε 2 φορές (σ.σ. 2013, 2015) το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική. Αναλογικά και με το μπάτζετ που υπήρχε και το ότι αντιμετωπίζαμε ομάδες απ’ τη Θεσσαλονίκη όπως η Ανατόλια ή η Γέφυρα, ήταν τηρουμένων των αναλογιών πολύ μεγάλη επιτυχία η άνοδος στη Β’ Εθνική».

Στην επόμενη μέρα: «Δε θα φύγω απ’ το μπάσκετ. Είμαι προπονητής ακαδημιών εδώ και 4-5 χρόνια και θα το συνεχίσω αυτό. Πρέπει να δουλεύουμε με τα μικρά παιδιά, γιατί αυτά είναι το μέλλον. Εμείς φτάσαμε μέχρι τα 40, τώρα πρέπει να δουλέψουμε με τα παιδιά και να βγάλουμε κάποιο νέο ταλέντο».