Κουφός: «Η ομάδα κάνει υπέρβαση»

Η νίκη στο Μετς σε συνδυασμό με την ήττα του Λαυρίου, φέρνει το Ρέθυμνο πρώτο φαβορί για την άνοδο. Για το λόγο αυτό, ο Στέργιος Κουφός θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους καθώς ξέρει καλά ότι απομένουν οχτώ κρίσιμοι αγώνες και ότι όλα είναι… ρευστά.

Σε δηλώσεις του ο τεχνικός του ΑΓΟΡ  σχολιάσε το παιχνίδι με τους «ροσονέρι«, ενώ αναφέρθηκε και στην υπέρβαση που κάνει η ομάδα του, αφού η άνοδος το περασμένο καλοκαίρι έμοιαζε άπιαστο όνειρο.

Ωστόσο, ο Στέργιος Κουφός δεν παρέλειψε να κάνει ένα… δωράκι στους παίκτες του κάνοντας προαιρετική τη χθεσινή προπόνηση.

«Θα επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι η ομάδα κάνει τρομερή υπέρβαση και το έδειξε και στο παιχνίδι με το Παγκράτι. Πλέον κάθε παιχνίδι είναι “τελικός” και στο Μετς κάναμε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης, κάτι το οποίο έμοιαζε όνειρο απατηλό το περασμένο καλοκαίρι που χτιζόταν αυτή η ομάδα. Στο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου, θέλουμε να γεμίσουμε το «”Μερκούρη” με τον κόσμο να μας βοηθήσει να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την άνοδο. Ο Αμύντας είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και το έδειξε στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ, τον οποίο κέρδισε και θέλει μεγάλη προσοχή για να πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα.

Σίγουρα είναι θετικό που είμαστε μόνοι μας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά στην φάση που βρισκόμαστε δεν ασχολούμαστε με κάτι άλλο, γιατί το πρόγραμμα μας συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολο», δήλωσε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε σχολιάζοντας το παιχνίδι με το Παγκράτι:

«Αυτό που κρατάω από το παιχνίδι του Μετς είναι ο χαρακτήρας που έδειξαν τα παιδιά, ατομικά στα κρίσιμα σημεία του τρίτου δεκαλέπτου. Η άμυνα μας ήταν ιδιαίτερα συμπαγής και πετύχαμε κάποια μεγάλα καλάθια στο τέλος του χρόνου της επίθεσης μας με τους Μαγκουνή, Τσόχλα και Λάτοβιτς.

Επίσης θεωρώ ότι από αυτό το παιχνίδι κερδίσαμε και πάλι το Γιώργο Θεοδωράκο, που ήταν πρωταγωνιστής. Μετά απλά διαχειριστήκαμε αυτό που χτίζαμε στο τρίτο δεκάλεπτο. Είναι μια ομάδα που χτίζεται σιγά-σιγά για αυτό το λόγο παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της και για αυτό δεν μπορούμε να έχουμε κανένα παράπονο από τα παιδιά. Δεν είμαστε ομάδα που δικαιολογείται ένα παραπανίσιο λάθος, ή μία παραπάνω επιλογή από αυτά που έχουμε ζητήσει στο σκάουτινγκ. Θέλουμε η ομάδα να διαχειρίζεται πιο σωστά την κάθε φάση στο παιχνίδι και να αναγκάσουμε τον εκάστοτε αντίπαλο μας, να κάνει το λάθος. Είμαστε μια ομάδα που στηρίζεται στη συγκέντρωση 100% και στο διάβασμα του αντιπάλου».

Πηγή: www.ret.gr