Κουφός: «Οποιος δεν μπορεί, καλύτερα να σταματήσει»

Πολλά έχουν ακουστεί για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο. Ο Στέργιος Κουφός, σε δηλώσεις του σχολίασε το γεγονός των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κρητική ομάδα, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι «όποιος νομίζει ότι δεν θα τα καταφέρει, είναι προτιμότερο να σταματήσει».

«Το οικονομικό είναι σχετικό. Πραγματικά υπάρχει πρόβλημα γιατί η πολιτεία δεν έχει δώσει 120.000 ευρώ, όπου από ότι μαθαίνω φέτος θα δοθούν τουλάχιστον. Μια ομάδα κάνει τον προϋπολογισμός της με αυτά τα χρήματα και πορεύεται με αυτά. Αν πραγματικά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες παιδιών ή και από εμένα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Εγώ θέλω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους του Ρεθύμνου και να τους κοιτάω στα μάτια και πάνω από όλα μια οικογένεια ότι πρόβλημα αντιμετωπίζει, είναι καλό να το αντιμετωπίζουν όλοι μαζί. Είναι πάρα πολύ άσχημο πράγμα να υπάρχει στους αθλητές συχνά, γιατί αν μουρμουράς και είσαι μεμψίμοιρος δεν ξέρεις πότε θα σε καταβάλλει, ανέφερε αρχικά ο  έμπειρος τεχνικός και συνέχισε:

Αν κάποιος έχει πρόβλημα, ίσως είναι καλύτερα να σταματήσει, εάν νομίζει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει έτσι όπως είναι η κατάσταση. Ή εάν κάποιος άλλος έχει πραγματικό πρόβλημα, να το συζητήσουμε όλοι μαζί και να βρεθεί λύση. Έχω την αίσθηση ότι η εικόνα που βγάζει η ομάδα, με την τόσο μεγάλη αγωνιστική υγεία που υπάρχει και η αναδόμηση του ΑΓΟΡ (έχει επιτευχθεί πολύ γρήγορα).

Αν κάποιος (παίκτης, μέλος του τεχνικού επιτελείου) νομίζει ότι κάτι τόσο όμορφο που έχουμε φτιάξει ως τώρα, μπορούμε να το πετάξουμε γιατί θα μας καταβάλλουν τα χρήματα είναι και σεβαστό, αλλά είναι και δύσκολο να το πετάξεις. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω αθλητή, εμένα ή συνεργάτη, εάν έχει στο μυαλό του τα χρήματα. Δηλαδή ή το ξεπερνάς, δηλαδή παίζω για την οικογένεια μου, για την ομάδα μου ή δεν το ξεπερνάς και υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να φύγεις».

Κούμουλος: «Δύσκολα τα πράγματα»

Οι δύο βαθμοί μπορεί να ήρθαν στο ματς του Σαββάτου με τον Πανερυθραϊκό, αλλά όχι με τη καλύτερη δυνατή εμφάνιση και όπως αναφέρει ο Γιώργος Κουφός για το λόγο αυτό, το μόνο που μπορεί να κρατήσει κανείς είναι το θετικό αποτέλεσμα: «Αν είναι να κρατήσουμε κάτι, κρατάμε μόνο τη νίκη. Η απόδοση μας δεν ήταν καλή και ελπίζω να φταίνε οι ιώσεις και το γεγονός ότι έχουμε βγει εκτός ρυθμού, γιατί στο κεφάλι των παιδιών στριφογυρίζουν πολλά πράγματα», σχολίασε ο 32χρονος γκαρντ και συνέχισε:

«Ελπίζω να είναι από αυτό και τώρα που μπαίνουμε στα πολύ δύσκολα παιχνίδια θα δείξουμε ψυχισμό και θα ανταποκριθούμε καλύτερα. Η ομάδα της Ερυθραίας, με εξέπληξε θετικά και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Χουχουλή για την δουλειά που έχουν κάνει. Είναι μια ποιοτική ομάδα, με όμορφα χαρακτηριστικά, όπως το πάθος και της σκληρής ομάδας. Στο τέλος δείξαμε ότι η άμυνα μας, ήταν αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα στο Ρέθυμνο. Εύχομαι ο θεός να μας δίνει δύναμη, γιατί αρχίζουμε και αντιμετωπίζουμε προβλήματα και είναι δύσκολα τα πράγματα».

 Κυριακόπουλος: «Σημασία έχει η νίκη»

Με τη σειρά του ο κορυφαίος του σαββατιάτικου αγώνα με τον Πανερυθραϊκό, Γιάννης Κυριακόπουλος ανέφερε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά όπως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια θα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να τα κερδίζουμε. Πιστεύω ότι λόγω της ίωσης που είχε καταβάλλει πολλά παιδιά κατά την διάρκεια της εβδομάδας, δεν είχαμε προετοιμαστεί προπονητικά σωστά, για να έχουμε καλύτερη εικόνα. Σημασία έχει ότι έστω και δύσκολα πήραμε τους 2 βαθμούς για τη συνέχεια. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά γιατί όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα.

Σημασία έχει να κερδίσει η ομάδα. Ποιος θα βάζει το καλάθι δεν παίζει κανένα ρόλο. Όποιος και να το βάζει είναι παίκτης της ομάδας μας. Από εκεί και πέρα όποιος βρίσκεται στην καλύτερη ημέρα θα πρέπει να αξιοποιείται. Είναι θέλημα Θεού και τύχης να βάζει ένας παίκτης αυτά τα σουτ και να δίνει βαθμούς στην ομάδα του. Εγώ από την πλευρά μου, θα προσπαθήσω να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα στην ομάδα και να την βοηθάω όσο το δυνατόν γίνεται.

Ικανοποιημένοι δεν είμαστε ποτέ όσο υπάρχει πρωτάθλημα. Κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να το κερδίζουμε, αλλά έχουμε κάποια παιχνίδια στον πόντο που μπορούσαμε να τα κερδίσουμε. Εμείς θα πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και όχι μακροπρόθεσμα, ώστε να προετοιμαστούμε για το δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ Άργους εκτός».

Εν το μεταξύ, ο 32χρονος γκαρντ προτίμησε να μην αναφερθεί στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο: «Αυτό αφορά τη διοίκηση. Θα ήθελα να μου κάνετε ερωτήσεις επί αγωνιστικού επίπεδου».

Πηγή: ret.gr