Κουφός: «Ο συνδυασμός κάνει το τέλειο παζλ»

Αν και βρίσκεται μόλις στα 22 του αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της Εθνικής ομάδας. Ο Κώστας Κουφός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA για την παρουσία του στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, εξέφρασε το θαυμασμό για τους παλιούς παίκτες της ομάδες, ενώ αναφέρθηκε με αισιοδοξία για την πορεία της Εθνικής.

«Το μόνο που θέλω είναι να βγάλω όλη μου την ενέργεια στο γήπεδο. Νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να αποδώσω τόσο επιθετικά , όσο και αμυντικά με την πάροδο του χρόνου. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες».

Στη συνέχεια, ο σέντερ των Ντένβερ Νάγκεντς τόνισε πως είναι τιμή για εκείνον να αγωνίζεται με τους παλιούς παίκτες της Εθνικής: «Είμαστε νέοι αλλά μπορούμε να συνεισφέρουμε στην ομάδα. Είναι τιμή για μένα να αγωνίζομαι μαζί με τον Μπουρούση, τον Ζήση και τον Φώτση γιατί έχουν καταπληκτική εμπειρία. Μαθαίνουμε από αυτούς και ο συνδυασμός νέων και παλαιών παικτών με νέων συμπληρώνει το παζλ».

Οσο αφορά τους νέους της Εθνικής (Καλάθη ,Σλούκα και Παπανικολάου) δήλωσε: «Οι παίκτες αυτοί ανήκουν στους καλύτερους εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε δείξει μέσα στο γήπεδο τι μπορούμε να κάνουμε παίζοντας επαγγελματικά με τους συλλόγους μας. Είμαστε το μέλλον».

Στόχος της Εθνικής είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου: «Αποτελεί για όλους εμάς τους και ειδικότερα για τους νέους παίκτες ένα μεγάλο όνειρο να βρεθούμε εκεί. Εχουμε αρκετή αυτοπεποίθηση και ταλέντο για φτάσουμε μακριά στο Ευρωμπάσκετ. Εχουμε μεγάλη θέληση και θα παλέψουμε σκληρά».