Με εντατικούς ρυθμούς, η ΦΕΑ συνεχίζει να στελεχώνει το ρόστερ της νέας χρονιάς και σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Θάνο Κοντό, ο οποίος θα μείνει στον σύλλογο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. 

Η ανακοίνωση:

«Η “ήρεμη δύναμη” της ΦΕΑ, ο Θάνος Κοντός παραμένει κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας

Θεωρείται από πολλούς ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες, ενώ σπάνια διαμαρτύρεται και μπλέκει σε αψιμαχίες εντός του παρκέ… Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “η ήρεμη δύναμη” της ΦΕΑ….
Την περυσινή αγωνιστική περίοδο, πάντοτε όμως όταν έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα τόσο πνευματικά, όσο και αγωνιστικά και να φέρει εις πέρας το πλάνο του Αλέξη Καρατζά.
Ο λόγος για τον Θάνο Κοντό… Ο 27χρονος φόργουορντ θα παραμείνει και δεύτερη σεζόν κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας, αφού τα βρήκε σε όλα με την ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για να επεκτείνει τη μεταξύ τους συνεργασία και για τη σεζόν 2022-23 κι έτσι μετά τους Αλέξανδρο Στεργιάκη, Νίκο Γεωργοπαπαδάκο, Λευτέρη Καραλευθέρη, Χάρη Λίτσο, Βασίλη Καραχάλιο και Γιάννη Ζήρο γίνεται ο έβδομος παίκτης που θα παραμείνει και την επερχόμενη αγωνιστική χρονιά.
Ήρθε στη ΦΕΑ την περυσινή σεζόν από τα Μελίσσια κι όπως είχε πει σε συνέντευξή του ο πρώην προπονητής του, ο Αλέκος Δάγλας: «Πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητή, κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό». Άξιο αναφοράς πως Καρατζάς και Κοντός βρέθηκαν ξανά μαζί στην ίδια ομάδα, όταν ο νυν προπονητής της ΦΕΑ είχε τον νεαρό αθλητή από το 2002 έως και το 2007 στις ακαδημίες του Αμαρουσίου που έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα.
Θάνο, καλή σεζόν με υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας!!!».