ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου MVP του τελικού

Ήταν εντυπωσιακός, πετυχαίνοντας 17 πόντους σε σχεδόν 19 λεπτά, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό… Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έβαλε καθοριστικά καλάθια στη διάρκεια του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας κι έβαλε την υπογραφή του φαρδιά-πλατιά στην κατάκτηση του 20ου τίτλου των «πρασίνων» στον θεσμό και δικαίως αναδείχθηκε MVP του τελικού.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους με 4/5 βολές, 6/8 δίποντα και 3/9 τρίποντα. Μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και συγκέντρωσε 24 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης σχολίασε: «Κάθε τίτλος είναι σημαντικός. Συγχαρητήρια στον προμηθέα. Έχουν τον σεβασμό μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μου. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και είναι ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Δεν τελείωσε ο πόλεμος, κυνηγάμε ακόμη έναν τίτλο, που είναι το πρωτάθλημα Ελλάδος. Σήμερα, το πολύ μέχρι αύριο, θα το γιορτάσουμε και μετά θα συνεχίσουμε την δουλειά». Αναφερόμενος στην πίεση που υπάρχει τόνισε: «Μας αρέσει αυτή η πίεση, ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε το νταμπλ. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν ελκυστικό για τον κόσμο που τον βλέπει και για εμάς».

Για την κίνησή του να καλέσει τον Ίαν Βουγιούκα να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο δήλωσε: «Ο Ίαν είναι σαν πατέρας μου στην ομάδα. Η σκυτάλη έρχεται από αυτόν, με τα τρόπαια που έχει σηκώσει εδώ πέρα. Νομίζω ότι ήταν το ηθικά σωστό. Είμαστε μία οικογένεια, είναι τιμή μου που είμαι σ’ αυτόν τον σύλλογο και θέλω να ευχαριστήσω».