Αν και έχει το επίθετο διάσημου, συγκαταλέγεται στους μαχητές! Ο Νίκος Κόκκαλης εκτός από τις σταθερά καλές εμφανίσεις του με τον Εθνικό, τελευταία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τα επιτυχημένα καυστικά σχόλιά του για το survivor και όχι μόνο (όπως αυτό για τον τραυματισμό του)!

Όμως, πρωτίστως, για τους πειραιώτες ο 31χρονος γκαρντ αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι, γεγονός  που αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά στο παιχνίδι με τον Φάρο Κερατσινίου. Η νίκη για τον Εθνικό ήταν τεράστια και αυτό ,γιατί όχι μόνο του εξασφαλίζει κατά ένα μεγάλο μέρος  την παραμονή αλλά του διαφοροποιεί και τα πλάνα…

Ο Νίκος Κόκκαλης μίλησε στο infobasket.gr για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Φάρο, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ακολουθούν με πρώτο αυτό κόντρα στον Αμύντα, αλλά και τους στόχους οι οποίοι μετά το πέρας 24 αγωνιστικών, άλλαξαν…

 «Πιστεύουμε κάθε ματς που παίζουμε ότι θα το κερδίσουμε γιατί είμαστε μια πολύ καλή ομάδα αλλά πολύ περισσότερο μια ωραία παρέα που βγάζει υγεία από την αρχή του πρωταθλήματος», σχολιάζει αρχικά ο έμπειρος γκαρντ και συνεχίζει αναφέροντας τα σημεία εκείνα που έκριναν το παιχνίδι.

«Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο που είχαμε την καλύτερη μας άμυνα αλλά και την καλύτερή μας επίθεση. Επίσης, θεωρώ ότι πήραμε σπουδαίες λύσεις από παιδιά που έρχονται από τον πάγκο (βλ. Δρόσος, Οικονομόπουλος, Χάλαρης)».

Οι αντιδράσεις έπειτα από ένα ντέρμπι συνήθως είναι πιο έντονες …  «Μπορεί να ακούγεται παράξενο μετά από τόσο μεγάλη νίκη απέναντι σ΄ έναν τόσο δυνατό αντίπαλο αλλά πανηγυρίσαμε όπως κάθε άλλη νίκη μας. Μέσα στα αποδυτήρια γέλια και χαρές αλλά από την Δευτέρα επιστρέψαμε και πάλι στη δουλειά».

Οι πειραιώτες πηγαίνουν από ντέρμπι σε ντέρμπι καθώς το παιχνίδι που ακολουθεί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Αμύντας είναι μία από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες, η οποία χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.  «Είναι μια από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας, ίσως η πιο δύσκολη της Αθήνας και ξέρουμε ότι είναι κατόρθωμα να φύγεις από εκεί με το ροζ φύλλο αγώνα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να το πάμε πιο πολύ στο 5 εναντίον, 5 γιατί ο Αμύντας είναι μια ομάδα που τρέχει και ειδικά στην έδρα του αρέσκεται στον αιφνιδιασμό».

Η συνέχεια αναμένεται… καυτή. Οι αγώνες που ακολουθούν είναι ο ένας πιο επικίνδυνος από τον άλλο. Τι είναι αυτό που χρειάζεται ο Εθνικός για να πάρει τέτοια παιχνίδια. «Είναι ένας και τελευταίος μήνας… φωτιά με συνεχόμενα ματς και λίγα ρεπό στον οποίο έχει πολλά ντέρμπι όπως τα παραπάνω ματς. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αυτό που έχουμε πάντα. Πίστη στους εαυτούς μας, ομαδικότητα και να παραμείνουμε ενωμένοι μέχρι το τέλος».

Η ομάδα αυτή έχει… σφραγίδα και αυτή γράφει Βαγγέλης Βλάχος. «Θεωρώ μεγάλη επιτυχία για αυτή την ομάδα η βαθμολογική θέση που έχει αυτή τη στιγμή και ένα πολύ μεγάλο μερίδιο έχει ο κόουτς Βλάχος από την αρχή με τις επιλογές των παικτών αλλά και με το κοουτσάρισμα όλη τη χρονιά».

Ο στόχος της ομάδας είναι τελικά  τα πλέι οφ; «Εδώ που έχουμε φτάσει ναι. Αν και ο αρχικός στόχος ήταν να μην μπούμε στα πλέι άουτ, τώρα που τον έχουμε πετύχει κατά 95% κοιτάμε πιο ψηλά. Σίγουρα θέλουμε ένα καλό ποσοστό νικών αλλά χρειάζεται και ο Αστακός που είναι από πάνω μας να κάνει κάποιες επιπλέον ήττες».

Όμως, τι ήταν αυτό που τελικά  σε μια τόσο δυνατή Α2 έκανε τον Εθνικό να αλλάξει τους στόχους προς το καλύτερο.  «Καταρχάς η γενική εικόνα υπάρχει αλλά η τελευταία είναι αυτή που μένει, οπότε πρέπει να κάνουμε έναν εξίσου κάλο μήνα. Αυτό που έκανε τον Εθνικό να αλλάξει στόχους ήταν προφανώς οι νίκες που ήρθαν από πολύ καθημερινή δουλειά, αλλά πολύ περισσότερο η χημεία μεταξύ των παικτών. Aς μην κρυβόμαστε ο ένας συμπληρώνει τον άλλον στην ομάδα και δέσαμε αρκετά, δεδομένου ότι προερχόμασταν όλοι από διαφορετικές ομάδες την περασμένη σεζόν».