Κόντρα ανόδου στο άδειο Ιβανώφειο

Δύο είναι τα ντέρμπι (σε Βορρά και Νότο) που ξεχωρίζουν με ευκολία από τα υπόλοιπα στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στη Β’ Εθνική. Στο βόρειο όμιλο συγκρούονται οι δύο πρωτοπόροι, ο Ηρακλής και ο Φίλιππος, με φόντο τις άδειες κερκίδες του Ιβανώφειου λόγω τιμωρίας του “γηραιού”, σε ένα ματς που θα μετατρέψει σε ακλόνητο φαβορί όποιον το κερδίσει. Δεν αποκλείεται μάλιστα να παίξει σημαντικό ρόλο και η διαφορά, μιας και στον πρώτο γύρο η ομάδα της Βέροιας είχε νικήσει 67-64.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του βόρειου ομίλου, μεγάλες μάχες αναμένεται να γίνουν σε τρία γήπεδα όπου αναμετρώνται ομάδες που έχουν κοινό στόχο τη σωτηρία (Ιωνικός Ιωνίας-Πιερικός Αρχέλαος, Αίας Ευόσμου-Μεταμόρφωση Βόλου, Ιωνικός Ν.Φ.-Ανατόλια), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση των Μαχητών Δόξας Πεύκων με το Μαρούσι. Στο μοναδικό παιχνίδι όπου το φαβορί… γέρνει αισθητά προς τον γηπεδούχο γήπεδο στην Αρναία, όπου το Στρατώνι υποδέχεται τη ΜΕΝΤ.

Στη Δάφνη όλα τα βλέμματα

Στο νότιο όμιλο το ματς της ημέρας γίνεται στο κλειστό της Δάφνης, εκεί όπου ο φορμαρισμένος Αμύντας (5 σερί νίκες) υποδέχεται την ΑΕΚ, η οποία ξέρει καλά ότι δεν έχει περιθώρια για νέο στραβοπάτημα από τη στιγμή που βρίσκεται ήδη ένα βαθμό πίσω από το Ψυχικό. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα, από τη μεριά της, υποδέχεται τη μοναδική ομάδα που την έχει νικήσει φέτος, τον Χολαργό, περιμένοντας παράλληλα… ευχάριστα νέα (νίκη του Αμύντα) από τη Δάφνη για να μεγαλώσει τη διαφορά του στην κορυφή.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής ξεχωρίζει η κόντρα δύο ομάδων που μάχονται για τη σωτηρία τους, της Νήαρ Ηστ και του Κρόνου στην Καισαριανή. Επίσης, στην Ερυθραία ο Νίκος Βουρνάς θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Εσπέρου ΑΟΠΑ, ενώ το Ιλιον θα επιδιώξει να σημειώσει για πρώτη φορά στη σεζόν διαδοχικές νίκες, με αντίπαλο το αδύναμο Πέραμα.

Τέλος, αναβλήθηκε ο αγώνας του Αετού με τον Δούκα, λόγω ακαταλληλότητας του κλειστού του Στρέφη, μετά τη χθεσινή καταιγίδα που έπληξε την Αττική.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Βόρειος όμιλος

ΔΑΚ Ευόσμου 17:00 Αίας Ευόσμου-Μεταμόρφωση Βόλου (Τατούδης-Ευφραιμίδης)
“Ζ.Αλεξάνδρου” 17:00 Ιωνικός ΝΦ-Ανατόλια (Δαρλαμήτσος-Κωνσταντινόπουλος)
ΔΑΚ Πεύκων 17:00 Μαχητές Δόξας Πεύκων-Μαρούσι (Καλογερόπουλος-Ταρενίδης Κ.)
Αρναίας 17:00 Στρατώνι-ΜΕΝΤ (Τσιαπλής-Παπανικολάου Β)
Διαβατών 17:00 Ιωνικός Ιωνίας-Πιερικός Αρχέλαος (Πιτσίλκας Μ.-Παργιαννόπουλος)
Ιβανώφειο (κθ) 17:00 Ηρακλής-Φίλιππος Βέροιας (Παντελίδης-Κοτσιμπός)

Νότιος όμιλος

Νήαρ Ηστ 17:00 Νήαρ Ηστ-Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Πόντας-Σιώκας)
Ερυθραίας 17:00 Πανερυθραϊκός-Εσπερος ΑΟΠΑ (Ξάνθος-Κοντίλης)
Περάματος 17:00 Πέραμα/Ερμής-Ενωση Ιλίου (Αναστασίου-Γολεγού)
Στρέφη 17:00 Αετός-Δούκας (Τσαρούχα-Ζακεστίδης)… αναβλήθηκε
Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Χολαργός (Αναγνώστου-Μαραμής)
Δάφνης 17:00 Αμύντας-ΑΕΚ (Ντάβαρης-Παπαφωτίου)