Κ. Γόντικας: «Πάντα υπάρχει κίνητρο για έναν αθλητή, είτε κρίνεται πρόκριση είτε όχι»

Η επικείμενη «μονομαχία» με το Νικόλα Μιλουτίνοφ στο πλαίσιο της αναμέτρησης της εθνικής ανδρών με τη Σερβία, αποτελεί μία από τις προκλήσεις για τον Κώστα Γόντικα. Δεν είναι όμως μόνο αυτή, όπως τόνισε ο Έλληνας διεθνής μιλώντας στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio, «Στα πέρατα του κόσμου». «Πάντα υπάρχει κίνητρο για έναν αθλητή, είτε κρίνεται πρόκριση είτε όχι», ανέφερε μεταξύ άλλων…

Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το αν πιστεύουν στη νίκη με τη Σερβία: «Όλοι έχουμε πίστη στις ικανότητές μας, παρ’ ότι η Σερβία είναι μια ικανότατη ομάδα, αξιόμαχη και με πολύ καλούς παίκτες. Κι εμείς έχουμε πολύ καλούς παίκτες, παρ’ ότι δεν είμαστε πλήρεις. Σε κάθε αγώνα η κάθε ομάδα θέλει να κερδίσει την άλλη».

Για το αν είναι κίνητρο γι’ αυτόν ότι θ’ αντιμετωπίσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Εννοείται. Το να παίζεις εναντίον τέτοιων παικτών είναι κίνητρο για όλους μας, είτε εγώ που μπορεί να τύχει να τον ματσάρω και να τον σταματήσω με κάποιον τρόπο, είτε κι όλοι οι υπόλοιποι θα βοηθήσουν σ’ αυτήν την προσπάθεια. Και ο Γιάραμαζ θα είναι που παίζει στην Ευρωλίγκα, αλλά και άλλοι Σέρβοι που έχουν παίξει και συνεχίζουν να παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όλο αυτό δημιουργεί για εμάς και κίνητρο, απ’ τη στιγμή που έχουμε εξασφαλίσει και την πρόκριση, αλλά και διάθεση για να δώσουμε το 100% και παραπάνω».

Για το αν είναι κίνητρο γι’ αυτούς τα ματς αυτά ενόψει Παγκοσμίου: «Πάντα υπάρχει κίνητρο για έναν αθλητή ο οποίος βρίσκεται εδώ πέρα, είτε κρίνεται πρόκριση είτε όχι. Είναι τιμή για όλους τους αθλητές που βρίσκονται εδώ και συμμετέχουν σε τέτοιες διοργανώσεις. Ο καθένας προσπαθεί να κερδίσει η ομάδα και αν μέσα απ’ αυτά μπορέσει να φανεί και ο ίδιος καλώς. Κυρίως κοιτάμε να κερδίσει η ομάδα και να κάνουμε περήφανη τη χώρα που μάς βλέπει και μάς υποστηρίζει πάντα».

Για το ματς με τη Λετονία (27/02): «Και τα δύο παιχνίδια θα είναι εξίσου σημαντικά για ‘μας, γιατί και στα δύο θα «κυνηγήσουμε» τη νίκη. Θέλουμε να «κλείσουμε» αυτήν την πορεία για το Παγκόσμιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».