Κ. Μίσσας: Δεν θα περιμένουμε πολύ ακόμη τον Ολυμπιακό…

kostas-missasΗ απόφαση του Ολυμπιακού να μην επιτρέψει στους τρεις διεθνείς του, Αγραβάνη, Παπαπέτρου και Χριστοδούλου να ενσωματωθούν στην εθνική Νέων Ανδρών, αλλάζει τα δεδομένα και τους στόχους του αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ στην Κρήτη. Το προπονητικό επιτελείο έχει δείξει υπομονή κι έχει συναινέσει ακόμη και στη σιωπηρή παράταση στην άδεια των τριών παικτών, ευελπιστώντας ότι κάτι θ’ αλλάξει αναφορικά με τη στάση των Πειραιωτών, όμως κι η υπομονή έχει τα όριά της.

Κι αυτό τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας μιλώντας στην εκπομπή “Jump Shoot” στο ΑΡΤ. “Εμείς έχουμε μια υπομονή, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν τα πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε πολύ. Ο χρόνος πιέζει και πρέπει να παρουσιάσουμε μια όσο πιο ανταγωνιστική ομάδα γίνεται στην Κρήτη”, ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός, που πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ετοιμάζει την ομάδα για τους αγώνες στην Κρήτη δίχως να υπολογίζει τους τρεις, αλλά και έχοντας πλέον διαφοροποιήσει τους αρχικούς στόχους.

“Αν ήταν οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού και ο Αντετοκούνμπο, θα μιλούσαμε για μετάλλιο. Τώρα αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζουν και οι στόχοι. Το μπάσκετ συνεχίζεται και οι ομάδες προχωρούν. Το κρίμα στην υπόθεση είναι πως ενώ έχεις τη δυνατότητα να έχεις μια πλήρη ομάδα με ουσιαστικούς στόχους, για παράγοντες που δεν μπορούμε τουλάχιστον εμείς από μέσα να ελέγξουμε, μπαίνουμε σε μια διαφορετική διαδικασία”, πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, που σίγουρα ήλπιζε – όπως και όλοι όσοι παρακολουθούν τις “μικρές” εθνικές ομάδες – ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Όχι ότι και τώρα με τις απουσίες δεν θα έχει ένα αξιόμαχο σύνολο, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να κοιτάζει πολύ πιο ψηλά…