Κ. Οικονομόπουλος: «Δε χρειάστηκε πολύ να σκεφτώ για το “ναι” στην Αναγέννηση»…

Ο τρόπος με τον οποίο τον προσέγγισε η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου έπαιξε καταλυτικό ρόλο και έκανε τον Κώστα Οικονομόπουλο να μην χρειαστεί πολύ χρόνο για ν’ απαντήσει θετικά στην πρόταση της ομάδας. «Ο τρόπος που μου μίλησε η ομάδα, από το πρώτο λεπτό μου έδειξε πόσο με σέβεται. Πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν αθλητή», σχολιάζει ο 27χρονος γκαρντ λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον κρητικό σύλλογο.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση και να επιστρέψεις στην Κρήτη. Αυτή τη φορά για την Αναγέννηση, μια ομάδα που έχει έδρα στο Αρκαλοχώρι;

«Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάστηκε πολύ να το σκεφτώ. Ο τρόπος που μου μίλησε η ομάδα, από το πρώτο λεπτό μου έδειξε πόσο με σέβεται. Πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν αθλητή. Μετά ήταν το όραμα που υπάρχει στην Αναγεννηση για τα επόμενα χρόνια. Το ότι η ομάδα είναι σε χωριό δεν ήταν ανασταλτικός παράγοντας, ίσα ίσα έτσι η ομάδα και ο φίλαθλος κόσμος είναι πιο κοντά».

Τι έχεις ακούσει για την ομάδα και τι περιμένεις να συναντήσεις στο γήπεδο;
«Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει τα καλύτερα. Κυρίως για τον επαγγελματισμό της ομάδας, αλλά και για τον κόσμο της ομάδας. Είχα δει και κάποια παιχνίδια online πέρυσι και αλήθεια ανυπομονώ να δω το γήπεδο γεμάτο όπως πέρσι».

Ποια είναι η άποψη σου για την φετινή NL1 και τον 1ο όμιλο;
«Η κατηγορία κάθε χρόνο αναπτύσσεται και έχει πολλές ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Ο όμιλος είναι φωτιά. Μπορεί να έφυγαν ομάδες όπως Πανιώνιος και Μίλωνας αλλά πιστεύω θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ειδικά μετά το νέο φορματ του πρωταθλήματος και τον playoff».

Θα συνεργαστείς με ανθρώπους που έχεις υπάρξει συμπαίκτης στο παρελθόν πως είναι αυτό το συναίσθημα;

«Σίγουρα το ότι βρίσκω παλιούς γνώριμους στην ομάδα με βοήθησε στο να αποφασίσω να έρθω στην ομαδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστούμε ξανά, αυτή τη φορά με πιο μεστά μυαλά».