Κ. Παπανικολάου: «Να πιστέψουμε και να στηρίξουμε την εθνική»…

Να σταθούμε στους παρόντες είναι το… μότο που ακούγεται απ’ τα χείλη τόσο του προπονητή της εθνικής ομάδας Ηλία Ζούρου, όσο κι από εκείνα των διοικούντων, με αφορμή τις… διαρροές στις κλήσεις διεθνών. Οι… παρόντες, πάντως, δείχνουν να κατανοούν καλά τι εστί γαλανόλευκη κάτι που φαίνεται κι απ’ τα όσα τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας στον Sentra 103.3 «…  όσα παιδιά είμαστε τώρα θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να παραμείνει η εθνική εκεί που αξίζει. Να πιστέψουμε στην εθνική και να την στηρίξουμε».
Ο νεαρός φόργουορντ πρόσθεσε ότι παρόλο που είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο αυτή η εθνική δείχνει ότι συνεχίζει να έχει το μέταλλο του νικητή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τις πρώτες εντυπώσεις της προετοιμασίας:

«Είναι λίγο νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Είναι μια νέα ομάδα, γίνεται μια νέα προσπάθεια αφού έφυγαν πολλάπαιδιά και ήρθαν κάποια άλλα. Κάνουμε προσπάθεια με τα παιδιά που ήταν τα προηγούμενα χρόνια να μας βοηθήσουν ώστε να εγκλιματιστούμε παραπάνω στο Ευρωμπάσκετ και να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας για να βοηθήσουμε την εθνική».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα:
«Υπάρχει όρεξη για δουλειά, ενέργεια, θέληση προκειμένου να βοηθήσουμε την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται. Πράγματι η ενέργεια είναι τρομερή, όπως και η χημεία! Όλοι μας είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Για την φιλοσοφία της ομάδας:
«Αυτή η ομάδα έχει κάνει τρομερά πράγματα και έχει το μέταλλο του νικητή. Μεγάλες ανατροπές σε μεγάλα παιχνίδια και αυτό έχει περάσει στο πετσί του Έλληνα. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις με τα παιδιά που ήταν στην ομάδα, όπως ο Μπουρούσης, ο Φώτσης και ο Ζήσης. Μάλιστα, ο Νίκος (σ.σ. Ζήσης) μας είχε πει ότι η ομάδα έχανε 10-15 πόντους, ήθελε 5 λεπτά και έλεγαν μεταξύ του: «15 πόντοι είναι, Δεν είναι κάτι σημαντικό και μπορούμε να το γυρίσουμε. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Για την πορεία της εθνικής από εδώ και στο εξής:
«Θέλουμε βελτίωση σε άμυνα και επίθεση, αλλά υπάρχει τόσο μεγάλη ενέργεια στην ομάδα που δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Όσα παιδιά είμαστε τώρα θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να παραμείνει η εθνική εκεί που αξίζει. Καλό θα ήταν να πιστέψουμε στην εθνική και να την στηρίξουμε».