Λαρεντζάκης: «Κίνητρο οι προσδοκίες»

Η Εθνική Νέων Ανδρών έχει αναγκάσει πολλά βλέμματα να στραφούν προς το Ταλίν της Εσθονίας. Εκεί όπου έχει φτάσει αήττητη στη Β φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά και τη νίκη της επί της Λιθουανίας. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν από τους πρωταγωνιστές αυτής της τελευταίας νίκης και ο… ψύχραιμος της παρέας, αφού μέτρησε 10/10 βολές. Όλα αυτά σε έναν αγώνα που είχε πολλές διακυμάνσεις.

«Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, μπήκαμε αποφασισμένοι στο παρκέ, κάναμε ότι μας είχαν πει οι προπονητές στο σκάουτινκ και γι αυτό το λόγο πήραμε μια σημαντική διαφορά. Κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο με μια διαφορά 12 πόντων και είπαμε να συνεχίσουμε όπως τελειώσαμε το πρώτο μέρος. Ήταν όμως κάτι που δεν έγινε ποτέ! Σταματήσαμε να κάνουμε αυτά που κάναμε, για λίγο ομολογώ ότι τα χάσαμε, αλλά συνήλθαμε, είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και αυτό κάναμε! Ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι, κερδίσαμε πάλι τη χαμένη μας ψυχολογία και πήραμε τη νίκη».

-Εσύ πάντως έδειξες ιδιαίτερα ψύχραιμος, ιδιαίτερα στο τέλος…
Η αλήθεια είναι πως είχαμε αγχωθεί όλοι αρκετά. Ήταν ο παιχνίδι… αγχωτικό όπως εξελίχθηκε. Αλλά η ψυχραιμία που δείξαμε όλοι μας βοήθησε και δικαιωθήκαμε. Δεν ήμουν μόνο εγώ. Έβαλε και ο Μελισσαράτος τις βολές, ευστόχησαν και άλλοι παίκτες στο τέλος σε καθοριστικά σουτ και πήραμε τη νίκη όλοι μαζί.

-Εσύ επέστρεψες μετά από την απουσία σου στον αγώνα με τη Γεωργία. Ήταν μια κίνηση που σε βοήθησε;
Ναι… Σίγουρα! Δόξα τω Θεώ δεν με ενόχλησε καθόλου! Μιλήσαμε με τον κόουτς και τον Θανάση Ζαμπάρα, τον φυσιοθεραπευτή και αποφασίσαμε να μην παίξω στον αγώνα με τη Γεωργία, εξαιτίας κάποιων μικροενοχλήσεων στο γόνατο, για να το ξεκουράσω. Δικαιωθήκαμε όλοι με την απόφαση αυτή, γιατί ήμουν 100% καλά και μπόρεσα να βοηθήσω.

-Το 4/4 έχει κάνει πολλούς να έχουν προσδοκίες… Είναι κάτι που σας αγχώνει ή κάτι θετικό που σας δίνει κίνητρο;
Θετικό και μόνο! Πιστεύω ότι μπορεί να μας κάνει καλύτερους, ότι μας δίνει κίνητρο για τη συνέχεια. Αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη και σε αυτό το δρόμο υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Δεν πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας.

-Έχετε νικήσει δύο από τα θεωρητικά φαβορί της διοργάνωσης τη Σερβία και τη Λιθουανία. Η συνέχεια έχει Κροατία, Μαυροβούνιο και Τουρκία… Πιο δύσκολη η συνέχεια;
Πιστεύω ότι είναι το ίδιο δύσκολη η δεύτερη φάση με την πρώτη. Δεν έχουμε εύκολο όμιλο. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Και να συνεχίσουμε όπως έχουμε προχωρήσει ως τώρα. Αγώνα με τον αγώνα και με πάθος.

-Θα μας πεις και για το… τραγούδι σας; Ο στιχουργός ποιος είναι;
(γελάει) Το αποφασίσαμε όλοι μαζί… Έτσι… Για να μας εμψυχώνει… Τους στίχους τους βγάλαμε ο Παπαπέτρου, ο Καμπερίδης κι εγώ κατά κύριο λόγο… Είναι το τραγούδι όλων όμως…

-Στη Μύκονο θα πάτε;
Αν όλα πάνε καλά, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!